Υλικά

  • 500 γρ. μπούτι κοτόπουλου, με την πέτσα
  • 1 κ. σ. αλάτι
  • 1/2 κ. γλ. μαύρο πιπέρι
  • 1 λάιμ, ξεφλουδισμένο
  • 2 κ. σ. λάδι αβοκάντο
  • 1/2 φλ. τσαγιού κρεμμυδάκι, κομμένο σε φέτες
  • 3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 2 κ. γλ. τζίντζερ, τριμμένο
  • 1- 2 πιπεριές τσίλι, σε λεπτές φέτες
  • 1 φλ. τσαγιού ρύζι jasmine, ξεπλυμένο
  • 4 φρέσκα κρεμμυδάκια, κομμένα σε φέτες
  • Το χυμό από 1 λάιμ
  • 1/2 φλ. τσαγιού ζωμό κοτόπουλου
  • 1 φλ. τσαγιού γάλα καρύδας με πλήρη λιπαρά
  • 1 κ. σ. σάλτσα ψαριού
  • 1/4 φλ. τσαγιού κόλιανδρο, ψιλοκομμένο

Εκτέλεση

  1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
  2. Σκουπίστε το κοτόπουλο και τρίψτε το με αλάτι, πιπέρι και ξύσμα λάιμ. Ζεστάνετε το λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά.
  3. Προσθέστε το κοτόπουλο με την πλευρά του δέρματος προς τα κάτω και αφήστε το χωρίς να το ενοχλήσετε για 6- 7 λεπτά μέχρι να πάρει χρώμα και να γίνει τραγανό. Μεταφέρετε σε ένα πιάτο και αφήστε το στην άκρη.
  4. Στο ίδιο τηγάνι, μειώστε τη φωτιά σε μέτρια προς χαμηλή. Προσθέστε το κρεμμυδάκι, το σκόρδο, το τζίντζερ και το τσίλι και σοτάρετε μέχρι να μαλακώσουν, περίπου 1 λεπτό.
  5. Προσθέστε το ρύζι και τα φρέσκα κρεμμυδάκια. Μαγειρέψτε, ανακατεύοντας και καβουρδίζοντας το ρύζι μέχρι να αρωματιστεί, 2- 3 λεπτά. Προσθέστε το χυμό λάιμ, το ζωμό, το γάλα καρύδας, τη σάλτσα ψαριού και αφήστε το να σιγοβράσει.
  6. Επαναφέρετε το κοτόπουλο στο τηγάνι με την πλευρά του δέρματος προς τα πάνω.
  7. Καλύψτε το τηγάνι, μεταφέρετε το στο φούρνο και ψήστε 25 λεπτά.
  8. Ξεσκεπάστε και ψήστε 10 λεπτά ακόμα μέχρι το κοτόπουλο να ψηθεί μέχρι μέσα και η πέτσα να γίνει τραγανή.
  9. Ανακατέψτε το ρύζι, γαρνίρετε και απολαύστε!