Υλικά

  • 700 γρ. λευκά μανιτάρια
  • 250 γρ. χοιρινό λουκάνικο
  • 2 κ. σ. ελαιόλαδο
  • 1/4 φλ. τσαγιού κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 4 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 240 γρ. τυρί κρέμα σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1 κρόκο αυγού
  • 1 φλ. τσαγιού παρμεζάνα τριμμένη
  • 2 κ. σ. φρέσκο μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • Αλάτι και πιπέρι για γεύση

Εκτέλεση

  1. Αφαιρέστε τα κοτσάνια από τα μανιτάρια, ψιλοκόψτε τα και αφήστε στην άκρη.
  2. Σε ένα τηγάνι ροδίστε μόνο το εσωτερικό του λουκάνικου, σουρώστε και αφήστε το στην άκρη να κρυώσει.
  3. Στο ίδιο τηγάνι προσθέστε το ελαιόλαδο, το κρεμμύδι, το σκόρδο και τα ψιλοκομμένα στελέχη των μανιταριών. Σοτάρετε για περίπου 3 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν. Αφήστε το μείγμα στην άκρη να κρυώσει.
  4. Βάλτε το τυρί κρέμα και τον κρόκο αυγού σε ένα μπολ και ανακατέψτε με την παρμεζάνα και τον μαϊντανό.
  5. Προσθέστε το μείγμα λουκάνικου και κρεμμυδιού που έχει κρυώσει και ανακατέψτε μέχρι να ενσωματωθεί καλά.
  6. Γεμίστε κάθε μανιτάρι με το μείγμα.
  7. Τοποθετήστε σε ένα ταψί και ψήστε τα μανιτάρια στους 180 βαθμούς για 25 λεπτά μέχρι να ροδίσουν ελαφρώς στην κορυφή.