Υλικά
- 700 γρ. λευκά μανιτάρια
- 250 γρ. χοιρινό λουκάνικο
- 2 κ. σ. ελαιόλαδο
- 1/4 φλ. τσαγιού κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 4 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
- 240 γρ. τυρί κρέμα σε θερμοκρασία δωματίου
- 1 κρόκο αυγού
- 1 φλ. τσαγιού παρμεζάνα τριμμένη
- 2 κ. σ. φρέσκο μαϊντανό ψιλοκομμένο
- Αλάτι και πιπέρι για γεύση
Εκτέλεση
- Αφαιρέστε τα κοτσάνια από τα μανιτάρια, ψιλοκόψτε τα και αφήστε στην άκρη.
- Σε ένα τηγάνι ροδίστε μόνο το εσωτερικό του λουκάνικου, σουρώστε και αφήστε το στην άκρη να κρυώσει.
- Στο ίδιο τηγάνι προσθέστε το ελαιόλαδο, το κρεμμύδι, το σκόρδο και τα ψιλοκομμένα στελέχη των μανιταριών. Σοτάρετε για περίπου 3 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν. Αφήστε το μείγμα στην άκρη να κρυώσει.
- Βάλτε το τυρί κρέμα και τον κρόκο αυγού σε ένα μπολ και ανακατέψτε με την παρμεζάνα και τον μαϊντανό.
- Προσθέστε το μείγμα λουκάνικου και κρεμμυδιού που έχει κρυώσει και ανακατέψτε μέχρι να ενσωματωθεί καλά.
- Γεμίστε κάθε μανιτάρι με το μείγμα.
- Τοποθετήστε σε ένα ταψί και ψήστε τα μανιτάρια στους 180 βαθμούς για 25 λεπτά μέχρι να ροδίσουν ελαφρώς στην κορυφή.