Υλικά
- 400 γρ. αγκινάρες
- 2 κ. σ. ελαιόλαδο
- 2 σκελίδες σκόρδο, τριμμένες
- 2 κ. γλ. φύλλα θυμαριού
- Αλάτι και πιπέρι
- 1/3 κ. γλ. τριμμένη παρμεζάνα
- Το ξύσμα 1/2 λεμονιού
- 2 κ. σ. μαϊντανό, ψιλοκομμένο
Εκτέλεση
- Ζεστάνετε το air fryer στους 200 βαθμούς.
- Κόψτε τις αγκινάρες στη μέση και σκουπίστε πολύ καλά.
- Σε ένα μπολ ανακατέψτε το λάδι, το σκόρδο, το θυμάρι, 1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι και 1/2 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι.
- Προσθέστε τις αγκινάρες και ανακατέψτε απαλά για να καλυφθούν, στη συνέχεια ανακατέψτε απαλά με 3 κουταλιές της σούπας παρμεζάνα.
- Προσθέστε τις αγκινάρες στο καλάθι του air fryer, με τις κομμένες πλευρές προς τα πάνω, και προσθέστε από πάνω τις υπόλοιπες 2 κουταλιές της σούπας συν 1 κουταλάκι του γλυκού παρμεζάνα.
- Τηγανίστε στον αέρα μέχρι να ροδίσουν και να γίνουν τραγανές στις άκρες, 10 έως 12 λεπτά.
- Μεταφέρετε σε πιατέλα, τρίψτε το ξύσμα από το μισό λεμόνι και πασπαλίστε με μαϊντανό.