Υλικά
- 1 φύλλο κατεψυγμένης ζύμης σφολιάτας
- 2 κ. γλ. ελαιόλαδο
- 175 γρ. μπέικον, κομμένο σε μπαστουνάκια
- 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 5 αυγά
- 1/2 φλ. τσαγιού κρέμα γάλακτος
- 1/2 φλ. τσαγιού γάλα
- 1 φλ. τσαγιού χοντροτριμμένο κίτρινο τυρί
Εκτέλεση
- Στρώστε μια στρογγυλή φόρμα για τάρτες με αποσπώμενη βάση με το 1 φύλλο κατεψυγμένης σφολιάτας, μόλις αποψυχθεί, και πιέστε το καλά στη βάση και στο πλάι. Στρώστε από πάνω με χαρτί ψησίματος και γεμίστε με φασόλια ή ρύζι.
- Τοποθετήστε τη στρωμένη φόρμα τάρτας μέσα στο air fryer και ψήστε στους 180 βαθμούς για 6 λεπτά. Αφαιρέστε τα φασόλια ή το ρύζι και το χαρτί ψησίματος.
- Χρησιμοποιήστε ένα πιρούνι για να τρυπήσετε τη βάση της ζύμης. Επιστρέψτε στο air fryer και μαγειρέψτε για άλλα 6 λεπτά ή μέχρι η ζύμη να είναι στεγνή στην αφή. Αφήστε τη ζύμη στην άκρη, για να κρυώσει ελαφρώς.
- Εντωμεταξύ, ζεστάνετε το ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Προσθέτετε το μπέικον και σοτάρετε ανακατεύοντας συχνά, για 5 λεπτά ή μέχρι να αρχίσει να παίρνει χρώμα. Προσθέστε το κρεμμύδι και ανακατέψτε για 5 λεπτά ή μέχρι το μπέικον να γίνει τραγανό και το κρεμμύδι να μαλακώσει. Αφήστε στην άκρη για να κρυώσει ελαφρώς.
- Χτυπήστε τα 5 αυγά με την κρέμα γάλακτος και το γάλα σε ένα μπολ.
- Αλατοπιπερώστε και απλώστε το μείγμα του μπέικον στη βάση της κις λορέν. Πασπαλίστε με το τριμμένο τυρί και περιχύστε με το μείγμα αυγών.
- Επιστρέψτε στο air fryer και ψήστε στους 160 βαθμούς για 30 λεπτά ή μέχρι να σταθεροποιηθεί η γέμιση.
- Αφήστε στην άκρη για να κρυώσει ελαφρώς.