Υλικά

  • 1 φύλλο κατεψυγμένης ζύμης σφολιάτας
  • 2 κ. γλ. ελαιόλαδο
  • 175 γρ. μπέικον, κομμένο σε μπαστουνάκια
  • 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 5 αυγά
  • 1/2 φλ. τσαγιού κρέμα γάλακτος
  • 1/2 φλ. τσαγιού γάλα
  • 1 φλ. τσαγιού χοντροτριμμένο κίτρινο τυρί

Εκτέλεση

  1. Στρώστε μια στρογγυλή φόρμα για τάρτες με αποσπώμενη βάση με το 1 φύλλο κατεψυγμένης σφολιάτας, μόλις αποψυχθεί, και πιέστε το καλά στη βάση και στο πλάι. Στρώστε από πάνω με χαρτί ψησίματος και γεμίστε με φασόλια ή ρύζι.
  2. Τοποθετήστε τη στρωμένη φόρμα τάρτας μέσα στο air fryer και ψήστε στους 180 βαθμούς για 6 λεπτά. Αφαιρέστε τα φασόλια ή το ρύζι και το χαρτί ψησίματος.
  3. Χρησιμοποιήστε ένα πιρούνι για να τρυπήσετε τη βάση της ζύμης. Επιστρέψτε στο air fryer και μαγειρέψτε για άλλα 6 λεπτά ή μέχρι η ζύμη να είναι στεγνή στην αφή. Αφήστε τη ζύμη στην άκρη, για να κρυώσει ελαφρώς.
  4. Εντωμεταξύ, ζεστάνετε το ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Προσθέτετε το μπέικον και σοτάρετε ανακατεύοντας συχνά, για 5 λεπτά ή μέχρι να αρχίσει να παίρνει χρώμα. Προσθέστε το κρεμμύδι και ανακατέψτε για 5 λεπτά ή μέχρι το μπέικον να γίνει τραγανό και το κρεμμύδι να μαλακώσει. Αφήστε στην άκρη για να κρυώσει ελαφρώς.
  5. Χτυπήστε τα 5 αυγά με την κρέμα γάλακτος και το γάλα σε ένα μπολ.
  6. Αλατοπιπερώστε και απλώστε το μείγμα του μπέικον στη βάση της κις λορέν. Πασπαλίστε με το τριμμένο τυρί και περιχύστε με το μείγμα αυγών.
  7. Επιστρέψτε στο air fryer και ψήστε στους 160 βαθμούς για 30 λεπτά ή μέχρι να σταθεροποιηθεί η γέμιση.
  8. Αφήστε στην άκρη για να κρυώσει ελαφρώς.