Υλικά
- 500 γρ. μοσχαρίσιο φιλέτο
- 1/4 φλ. τσαγιού σάλτσα σόγιας
- 1/ φλ. τσαγιού ζωμό κοτόπουλου
- 1/4 φλ. τσαγιού κρασί μαγειρικής sherry
- 2 κ. σ. σάλτσα στρειδιών
- 1 κ. σ. σούπας κορν φλάουρ
- 2 κ. σ. λάδι
- 1 κ. γλ. αλεσμένο μαύρο πιπέρι
- 1/2 κ. γλ. μείγμα κινέζικου μπαχαρικού
- 2 πιπεριές, κομμένες σε λεπτές φέτες
- 3 σκελίδες σκόρδο, σε λεπτές φέτες
- Μαγειρεμένο λευκό ρύζι, για το σερβίρισμα
- Φρέσκο κρεμμυδάκι σε φέτες και σουσάμι, για γαρνιτούρα
Εκτέλεση
- Σε ένα μικρό μπολ χτυπήστε τη σάλτσα σόγιας, το ζωμό, το κρασί, τη σάλτσα στρειδιών και το κορν φλάουρ μέχρι να γίνουν ομοιόμορφα. Αφήστε το στην άκρη.
- Ζεστάνετε 1 κουταλιά της σούπας λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Πασπαλίστε ομοιόμορφα το φιλέτο με πιπέρι και κινέζικο μπαχαρικό. Όταν το λάδι λαμπυρίζει, προσθέστε το κρέας στο τηγάνι. Μαγειρέψτε μέχρι να ροδίσει και από τις δύο πλευρές, περίπου 2 λεπτά ανά πλευρά. Αφαιρέστε το τηγάνι από τη φωτιά. Μεταφέρετε το φιλέτο σε ένα ξύλο κοπής και αφήστε το να ξεκουραστεί για 5 λεπτά. Κόψτε το φιλέτο κατά μήκος σε λεπτές φέτες.
- Ζεστάνετε το ίδιο τηγάνι σε μέτρια φωτιά και προσθέστε την υπόλοιπη 1 κουταλιά της σούπας λάδι. Προσθέστε τις πιπεριές στο τηγάνι και μαγειρέψτε, ανακατεύοντας, μέχρι να μαλακώσουν, περίπου 3 λεπτά. Ανακατέψτε το σκόρδο και μαγειρέψτε 1 λεπτό.
- Χτυπήστε ξανά το μείγμα σάλτσας σόγιας και προσθέστε το στο τηγάνι μαζί με τη μπριζόλα σε φέτες και σιγοβράστε τη σάλτσα μέχρι να πήξει, 1 έως 2 λεπτά.
- Σερβίρετε το φιλέτο πάνω από μαγειρεμένο ρύζι και γαρνίρετε με κρεμμυδάκια και σουσάμι, αν θέλετε.