Υλικά

  • 1 μελιτζάνα
  • 10 ντομάτες μεσαίου μεγέθους
  • 2 κολοκυθάκια
  • 1 κόκκινη πιπεριά
  • 2 κόκκινα κρεμμύδια
  • 1 κίτρινη πιπεριά
  • 4 σκελίδες σκόρδο
  • Από ένα κλαδάκι θυμάρι και δεντρολίβανο
  • 1 κύβο ζωμό κοτόπουλου ή λαχανικών
  • 100 ml νερό
  • Ελαιόλαδο, πιπέρι και αλάτι
  • 1 μικρό ματσάκι βασιλικού
  • 100 γρ. τριμμένη μοτσαρέλα

Εκτέλεση

  1. Ψιλοκόψτε τα κρεμμύδια, τις πιπεριές και τις 5 ντομάτες. Σοτάρετε τα μαζί με τις σκελίδες σκόρδου, το θυμάρι και το δεντρολίβανο σε ελαιόλαδο για μισή ώρα σε μέτρια- χαμηλή φωτιά μέχρι να μαλακώσουν όλα.
  2. Κόψτε σε λεπτές φέτες τη μελιτζάνα, τα κολοκυθάκια και τις υπόλοιπες 5 ντομάτες.
  3. Όταν τα λαχανικά είναι μαλακά στο τηγάνι, προσθέστε έναν κύβο ζωμό κοτόπουλου, τα 100 ml νερό και το ματσάκι βασιλικό και χτυπήστε τα μέχρι να γίνουν λεία σε έναν επεξεργαστή τροφίμων.
  4. Προσθέστε αλάτι και πιπέρι αν χρειάζεται.
  5. Στη συνέχεια, βάλτε τη σάλτσα σε ένα στρογγυλό/οβάλ σκεύος φούρνου και πασπαλίστε ελαφρά με το τυρί.
  6. Τοποθετήστε τις φέτες λαχανικών σε κυκλικό σχήμεα σε όλο το ταψί.
  7. Πασπαλίστε με ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι και ψήστε για περίπου 30 λεπτά στους 200 βαθμούς στο φούρνο.