Υλικά
- 1 ολόκληρο κεφάλι κουνουπίδι
- 1/4 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
- 2 κ. σ. σάλτσα σόγιας
- 1 κ. γλ. κύμινο
- 1 κ. γλ. κόλιανδρο
- 1/2 κ. γλ. κουρκουμά
- 1/2 κ. γλ. κρεμμύδι σε σκόνη
- 1/4 κ. γλ. πάπρικα
- 1 φλ. τσαγιού ψιλοκομμένο μαϊντανό
- 2- 3 σκελίδες σκόρδο
- 1 κ. σ. ρίγανη
- 1-2 κ. σ. ξύδι από κόκκινο κρασί ανάλογα με τις προτιμήσεις σας
- 2 κ. σ. ελαιόλαδο
- 180 γρ. τόφου
- 1 κ. σ. χυμό λεμονιού
- 1 κ. σ. μαγιά
- 1/2 κ. γλ. σκόρδο σε σκόνη
- 1/2 κ. γλ. ρίγανη
- Μια πρέζα αλάτι
Εκτέλεση
- Βράστε το κουνουπίδι ολόκληρο σε μια μεγάλη κατσαρόλα με αλατισμένο νερό.
- Σε ένα βαζάκι που κλείνει καλά τοποθετήστε το ελαιόλαδο, τη σάλτσα σόγιας καρύδα, το κύμινο, τον κόλιανδρο, τον κουρκουμά, το κρεμμύδι σε σκόνη και την πάπρικα και ανακινήστε καλά.
- Περιχύστε το κουνουπίδι με της σος και ψήστε στον φούρνο στους 180 βαθμούς για 30 λεπτά.
- Βάλτε το μαϊντανό, το σκόρδο τη ρίγανη, το ξύδι και ελαιόλαδο σε ένα μπολ και ανακατέψτε καλά.
- Σε έναν επεξεργαστή τροφίμων τοποθετήστε το τόφου, το χυμό λεμονιού, τη μαγιά, το σκόρδο σε σκόνη, ρίγανη και αλάτι και χτυπήσε μέχρι να αποκτήσετε ένα ομοιόμορφο μείγμα.
- Βάλτε το κουνουπίδι σε ένα μεγάλο μπολ, περιχύστε με το μείγμα τόφου και γαρνίρετε με το μείγμα μαϊντανού.
- Κόψτε σε φέτες και απολαύστε.