Υλικά

  • 1 ολόκληρο κεφάλι κουνουπίδι
  • 1/4 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
  • 2 κ. σ. σάλτσα σόγιας
  • 1 κ. γλ. κύμινο
  • 1 κ. γλ. κόλιανδρο
  • 1/2 κ. γλ. κουρκουμά
  • 1/2 κ. γλ. κρεμμύδι σε σκόνη
  • 1/4 κ. γλ. πάπρικα
  • 1 φλ. τσαγιού ψιλοκομμένο μαϊντανό
  • 2- 3 σκελίδες σκόρδο
  • 1 κ. σ. ρίγανη
  • 1-2 κ. σ. ξύδι από κόκκινο κρασί ανάλογα με τις προτιμήσεις σας
  • 2 κ. σ. ελαιόλαδο
  • 180 γρ. τόφου
  • 1 κ. σ. χυμό λεμονιού
  • 1 κ. σ. μαγιά
  • 1/2 κ. γλ. σκόρδο σε σκόνη
  • 1/2 κ. γλ. ρίγανη
  • Μια πρέζα αλάτι

Εκτέλεση

  1. Βράστε το κουνουπίδι ολόκληρο σε μια μεγάλη κατσαρόλα με αλατισμένο νερό.
  2. Σε ένα βαζάκι που κλείνει καλά τοποθετήστε το ελαιόλαδο, τη σάλτσα σόγιας καρύδα, το κύμινο, τον κόλιανδρο, τον κουρκουμά, το κρεμμύδι σε σκόνη και την πάπρικα και ανακινήστε καλά.
  3. Περιχύστε το κουνουπίδι με της σος και ψήστε στον φούρνο στους 180 βαθμούς για 30 λεπτά.
  4. Βάλτε το μαϊντανό, το σκόρδο τη ρίγανη, το ξύδι και ελαιόλαδο σε ένα μπολ και ανακατέψτε καλά.
  5. Σε έναν επεξεργαστή τροφίμων τοποθετήστε το τόφου, το χυμό λεμονιού, τη μαγιά, το σκόρδο σε σκόνη, ρίγανη και αλάτι και χτυπήσε μέχρι να αποκτήσετε ένα ομοιόμορφο μείγμα.
  6. Βάλτε το κουνουπίδι σε ένα μεγάλο μπολ, περιχύστε με το μείγμα τόφου και γαρνίρετε με το μείγμα μαϊντανού.
  7. Κόψτε σε φέτες και απολαύστε.