Υλικά

  • 2 φλ. τσαγιού ντοματίνια, κομμένα στη μέση
  • 200 γρ. μπουράτα
  • 3 κλωναράκια βασιλικό
  • 1 κ. σ. ελαιόλαδο
  • 1 κ. σ. σάλτσα βαλσάμικου
  • Αλάτι, πιπέρι κατά βούληση
  • 2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
  • 1 γαλλική μπαγκέτα

Εκτέλεση

  1. Κόψτε τα ντοματίνια στη μέση και τοποθετήστε σε μια επίπεδη πιατέλα για να σερβίρετε.
  2. Κόψτε την μπαγκέτα σε φέτες, ραντίστε με ελαιόλαδο και αλάτι και ψήστε στο φούρνο στους 200 βαθμούς μέχρι να γίνουν τραγανές οι φέτες ψωμιού.
  3. Τοποθετήστε την μπουράτα στη μέση της πιατέλας.
  4. Φτιάξτε το ντρέσινγκ ανακατεύοντας σε ένα μπολ το ελαιόλαδο με το σκόρδο και τον ψιλοκομμένο βασιλικό.
  5. Αλατίστε- πιπερώστε τα ντοματίνια και τη μπουράτα, προσθέτετε το ντρέσινγκ και γαρνίρετε με φύλλα βασιλικού.
  6. Κατά το σερβίρισμα, κόψτε την μπουράτα με ψαλίδι ή μαχαίρι, και συνοδέψτε με την ψημένη μπαγκέτα.