Υλικά

  • 1,5 κιλό baby πατάτες
  • 4 κ. σ. ελαιόλαδο
  • 1 1/2 κ. γλ. αποξηραμένη ρίγανη
  • 1 κ. γλ. σκόρδο σε σκόνη
  • Αλάτι και μαύρο πιπέρι
  • 1 μικρό λεμόνι (ή 1/2 μεγάλο), κομμένο σε φέτες
  • 150 γρ. φέτα, θρυμματισμένη
  • 1/3 φλ. τσαγιού ψιλοκομμένο φρέσκο άνηθο

Εκτέλεση

  1. Βράστε τις πατάτες σε μια κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό μέχρι να μαλακώσουν με το πιρούνι, περίπου 10 έως 15 λεπτά. Σουρώστε και αφήστε τις να κρυώσουν ελαφρώς.
  2. Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς.
  3. Σε ένα μικρό μπολ, ανακατέψτε 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο, ρίγανη, σκόνη σκόρδου, 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι και 1/2 κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι.
  4. Μεταφέρετε τις πατάτες σε ένα μεγάλο ταψί με λαδόκολλα. Περιχύστε με το μισό μείγμα λαδιού και ανακατέψτε τις πατάτες.
  5. Χρησιμοποιώντας τον πάτο ενός βάζου ή ποτηριού, συνθλίψτε τις πατάτες μέχρι να γίνουν θρύψαλα. Τοποθετήστε τις φέτες λεμονιού ανάμεσα στις πατάτες και αλείψτε τα λεμόνια και τις πατάτες με το υπόλοιπο μείγμα λαδιού. Ψήστε για 30 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν και να γίνουν τραγανές.
  6. Αφαιρέστε τις φέτες λεμονιού από το ταψί και αφήστε τις να κρυώσουν σε μια σανίδα κοπής για λίγα λεπτά.
  7. Χρησιμοποιήστε ένα κοφτερό μαχαίρι για να ψιλοκόψετε το λεμόνι και προσθέστε το σε ένα μικρό μπολ. Περιχύστε με 2 έως 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο και μια πρέζα αλάτι και ανακατέψτε καλά.
  8. Περιχύστε τις πατάτες με το ντρέσινγκ λεμονιού, προσθέστε τη φέτα και ανακατέψτε καλά.
  9. Μεταφέρετε σε ένα μπολ, προσθέστε φρέσκο άνηθο, και ανακατέψτε ακόμα μία φορά πριν σερβίρετε τις πατάτες ζεστές.