Υλικά

  • 6 μισά στήθη κοτόπουλου χωρίς δέρμα και κόκαλα
  • 2 κ. σ. ελαιόλαδο
  • 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 1/4 κ. γλ. θρυμματισμένο κόκκινο πιπέρι, ή ανάλογα με τη γεύση
  • 2 φλ. τσαγιού έτοιμη σάλτσα μαρινάρα
  • 1/4 φλ. τσαγιού ψιλοκομμένο φρέσκο βασιλικό
  • 240 γρ. τεμαχισμένη μοτσαρέλα, μοιρασμένη
  • 1/2 φλ. τσαγιού τριμμένη παρμεζάνα, διαιρεμένη
  • 150 γρ. κρουτόν (με γεύση σκόρδο ιδανικά)

Εκτέλεση

  1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
  2. Αλείψτε τη βάση ενός πυρέξ με ελαιόλαδο και πασπαλίστε με σκόρδο και νιφάδες κόκκινου πιπεριού.
  3. Τοποθετήστε τα στήθη κοτόπουλου στον πυθμένα του σκεύους.
  4. Περιχύστε το κοτόπουλο με τη σάλτσα μαρινάρας.
  5. Πασπαλίστε με βασιλικό πάνω από τη σάλτσα μαρινάρας, και από πάνω ρίξτε το 1/2 από το τυρί μοτσαρέλα, ακολουθούμενο από το 1/2 από την παρμεζάνα και τα κρουτόν.
  6. Καλύψτε με την υπόλοιπη μοτσαρέλα και την υπόλοιπη παρμεζάνα.
  7. Ψήστε στον προθερμασμένο φούρνο μέχρι το τυρί και τα κρουτόν να ροδίσουν και το κοτόπουλο να μην είναι πλέον ροζ στο εσωτερικό του, περίπου 35 λεπτά έως μία ώρα, ανάλογα με το σχήμα και το πάχος του στήθους κοτόπουλου.
  8. Σερβίρετε ζεστό και απολαύστε!