Υλικά

  • 100 γρ. φιστίκια, ανάλατα
  • 80 γρ. ρικότα
  • 75 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη
  • 25 γρ. καπνιστό σπεκ
  • Το λευκό μέρος από 4 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
  • 100 ml ελαιόλαδο
  • Λίγο βούτυρο
  • 250 γρ. ζυμαρικά

Εκτέλεση

  1. Βράστε τα δύο τρίτα των φιστικιών, φρυγανίστε ελαφρώς στη συνέχεια και θρυμματίστε τα.
  2. Μαγειρέψτε τα φρέσκα κρεμμυδάκια μαζί με το σπεκ σε λίγο βούτυρο μέχρι να μαλακώσουν αλλά να μην πάρουν χρώμα.
  3. Χτυπήστε τους ψημένους ξηρούς καρπούς μαζί με τα φρέσκα κρεμμυδάκια, το σπεκ και λίγο από το λάδι σε έναν επεξεργαστή τροφίμων.
  4. Ανακατέψτε την πάστα, με την παρμεζάνα και το υπόλοιπο ελαιόλαδο με το τυρί ρικότα.
  5. Μαγειρέψτε τα ζυμαρικά και σουρώστε τα, κρατώντας λίγο από το νερό μαγειρέματος στην κατσαρόλα.
  6. Ανακατέψτε τη σάλτσα φιστικιών και σερβίρετε με περισσότερη τριμμένη παρμεζάνα.