Υλικά
- 100 γρ. φιστίκια, ανάλατα
- 80 γρ. ρικότα
- 75 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη
- 25 γρ. καπνιστό σπεκ
- Το λευκό μέρος από 4 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
- 100 ml ελαιόλαδο
- Λίγο βούτυρο
- 250 γρ. ζυμαρικά
Εκτέλεση
- Βράστε τα δύο τρίτα των φιστικιών, φρυγανίστε ελαφρώς στη συνέχεια και θρυμματίστε τα.
- Μαγειρέψτε τα φρέσκα κρεμμυδάκια μαζί με το σπεκ σε λίγο βούτυρο μέχρι να μαλακώσουν αλλά να μην πάρουν χρώμα.
- Χτυπήστε τους ψημένους ξηρούς καρπούς μαζί με τα φρέσκα κρεμμυδάκια, το σπεκ και λίγο από το λάδι σε έναν επεξεργαστή τροφίμων.
- Ανακατέψτε την πάστα, με την παρμεζάνα και το υπόλοιπο ελαιόλαδο με το τυρί ρικότα.
- Μαγειρέψτε τα ζυμαρικά και σουρώστε τα, κρατώντας λίγο από το νερό μαγειρέματος στην κατσαρόλα.
- Ανακατέψτε τη σάλτσα φιστικιών και σερβίρετε με περισσότερη τριμμένη παρμεζάνα.