Υλικά

  • 600 γρ. στήθος κοτόπουλου χωρίς πέτσα, κομμένο σε μπουκιές
  • 400 γρ. ρεβίθια, βρασμένα
  • 1 1/2 κ. γλ. τριμμένο κουρκουμά
  • 1 1/2 κ. γλ. καπνιστή πάπρικα
  • 1/4 κ. γλ. αποξηραμένες νιφάδες τσίλι
  • 2 κ. σ. ελαιόλαδο
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια, σε λεπτές φέτες
  • 2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
  • 160 γρ. σπανάκι
  • 200 γρ. γιαούρτι με 0% λιπαρά
  • 2 κ. γλ. χυμό λεμονιού, συν φέτες λεμονιού για το σερβίρισμα
  • 4 πίτες ολικής άλεσης, φρυγανισμένες και χωρισμένες

Εκτέλεση

  1. Βράστε τα ρεβίθια, σουρώστε τα και αφήστε τα στην άκρη.
  2. Συνδυάστε τον κουρκουμά, την πάπρικα και τις νιφάδες τσίλι σε ένα μικρό μπολ. Ρίξτε το κοτόπουλο και τα μπαχαρικά σε ένα μεγάλο μπολ με 1/2 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο, αλατοπιπερώστε καλά και ανακατέψτε μέχρι να καλυφθούν καλά.
  3. Ζεστάνετε άλλη μισή κουταλιά της σούπας λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και τοποθετήστε τα κομμάτια κοτόπουλου σε μία στρώση.
  4. Μαγειρέψτε τα για 3- 4 λεπτά χωρίς να τα ενοχλείτε, στη συνέχεια γυρίστε τα και μαγειρέψτε τα για άλλα 3- 4 λεπτά ή μέχρι το κοτόπουλο να πάρει βαθύ χρυσό χρώμα και να ψηθεί μέχρι μέσα. Αφαιρέστε τις μπουκιές κοτόπουλου σε ένα πιάτο χρησιμοποιώντας μια τρυπητή κουτάλα, αφήνοντας τυχόν λίπος στο τηγάνι.
  5. Προσθέστε τα ρεβίθια στο τηγάνι με το λίπος του κοτόπουλου, μαζί με τα κρεμμυδάκια, το σκόρδο και το υπόλοιπο λάδι.
  6. Αλατοπιπερώστε και μαγειρέψτε για 8- 10 λεπτά, ανακατεύοντας περιστασιακά, μέχρι τα ρεβίθια να αρχίσουν να παίρνουν χρώμα και να γίνονται τραγανά.
  7. Προσθέστε το σπανάκι, ανακατεύοντας για να συνδυαστούν, και μαγειρέψτε για άλλα 2 λεπτά μέχρι το σπανάκι να μαραθεί.
  8. Αποσύρετε από τη φωτιά, επιστρέψτε το κοτόπουλο στο τηγάνι και ανακατέψτε το.