Υλικά
- 1/2 κιλό φιλέτο λευκού ψαριού
- 2 κ. σ. ελαιόλαδο
- Αλάτι και μαύρο πιπέρι
- 2 1/2 φλ. τσαγιού πουρέ πατάτας
- 1/2 φλ. τσαγιού ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια
- 1 μεγάλο αυγό, καλά χτυπημένο
- 2 κ. σ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 φλ. τσαγιού τριμμένη φρυγανιά, ή ανάλογα με τις ανάγκες
- 1 φλ. τσαγιού λάδι για τηγάνισμα, ή όσο χρειάζεται
Εκτέλεση
- Αλατοπιπερώστε το ψάρι και ζεστάνετε το ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά.
- Μαγειρέψτε το ψάρι στο καυτό τηγάνι μέχρι να ψηθεί σχεδόν τελείως, γυρνώντας και από τις δύο πλευρές, 7 έως 10 λεπτά. Αποσύρετε από τη φωτιά.
- Μεταφέρετε το ψάρι σε ένα μπολ και ξεφλουδίστε το με ένα πιρούνι.
- Προσθέστε τον πουρέ πατάτας, τα φρέσκα κρεμμυδάκια, το αυγό και το αλεύρι και ανακατέψτε καλά.
- Προσθέστε την τριμμένη φρυγανιά, μια κουταλιά της σούπας κάθε φορά, όπως χρειάζεται για να σφίξουν τα κεφτεδάκια. Σχηματίστε το μείγμα σε μικρές μπάλες.
- Ζεστάνετε το λάδι σε ένα τηγάνι ή μια μεγάλη κατσαρόλα στους 180 βαθμούς.
- Τηγανίστε τα κεφτεδάκια ψαριού, σε παρτίδες, στο καυτό λάδι μέχρι να ροδίσουν, περίπου 5 λεπτά ανά παρτίδα.