Υλικά
- 4 φιλέτα σολομού χωρίς κόκαλα και δέρμα, περίπου 550 γρ. συνολικά, κομμένα σε κομμάτια
- 2 κ. σ. κόκκινη πάστα κάρυ
- Λίγο φρέσκο τζίντζερ τριμμένο
- 1 κ. γλ. σάλτσα σόγιας
- 1 μάτσο κόλιανδρο, ψιλοκομμένο
- 1 κ. γλ. ελαιόλαδο
- 2- 3 φέτες λεμονιού, για το σερβίρισμα
- Για τη σαλάτα: 2 καρότα, μισό μεγάλο ή 1 μικρό αγγούρι, 2 κ. σ. ξύδι από λευκό κρασί, 1 κ. γλ. άχνη ζάχαρη
Εκτέλεση
- Βάλτε τον σολομό στον επεξεργαστή τροφίμων μαζί με την πάστα κάρυ, το τζίντζερ, τη σόγια και τον μισό κόλιανδρο. Χτυπήστε μέχρι να γίνει χοντροκομμένος ο σολομός.
- Βγάλτε το μείγμα και σχηματίστε 4 μπιφτέκια. Ζεστάνετε το λάδι σε ένα αντικολλητικό τηγάνι και τηγανίστε τα μπιφτέκια για 4- 5 λεπτά από κάθε πλευρά, γυρίζοντας τα μέχρι να γίνουν τραγανά και να ψηθούν καλά εσωτερικά.
- Κόψτε τα καρότα και το αγγούρι ζουλιέν και ανακατέψτε τα με το ξύδι και τη ζάχαρη μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη. Προσθέστε τον υπόλοιπο κόλιανδρο και ανακατέψτε καλά.
- Μοιράστε τη σαλάτα σε 4 πιάτα και σερβίρετε με τα μπιφτέκια.