Υλικά

  • 4 φιλέτα σολομού χωρίς κόκαλα και δέρμα, περίπου 550 γρ. συνολικά, κομμένα σε κομμάτια
  • 2 κ. σ. κόκκινη πάστα κάρυ
  • Λίγο φρέσκο τζίντζερ τριμμένο
  • 1 κ. γλ. σάλτσα σόγιας
  • 1 μάτσο κόλιανδρο, ψιλοκομμένο
  • 1 κ. γλ. ελαιόλαδο
  • 2- 3 φέτες λεμονιού, για το σερβίρισμα
  • Για τη σαλάτα: 2 καρότα, μισό μεγάλο ή 1 μικρό αγγούρι, 2 κ. σ. ξύδι από λευκό κρασί, 1 κ. γλ. άχνη ζάχαρη

Εκτέλεση

  1. Βάλτε τον σολομό στον επεξεργαστή τροφίμων μαζί με την πάστα κάρυ, το τζίντζερ, τη σόγια και τον μισό κόλιανδρο. Χτυπήστε μέχρι να γίνει χοντροκομμένος ο σολομός.
  2. Βγάλτε το μείγμα και σχηματίστε 4 μπιφτέκια. Ζεστάνετε το λάδι σε ένα αντικολλητικό τηγάνι και τηγανίστε τα μπιφτέκια για 4- 5 λεπτά από κάθε πλευρά, γυρίζοντας τα μέχρι να γίνουν τραγανά και να ψηθούν καλά εσωτερικά.
  3. Κόψτε τα καρότα και το αγγούρι ζουλιέν και ανακατέψτε τα με το ξύδι και τη ζάχαρη μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη. Προσθέστε τον υπόλοιπο κόλιανδρο και ανακατέψτε καλά.
  4. Μοιράστε τη σαλάτα σε 4 πιάτα και σερβίρετε με τα μπιφτέκια.