Υλικά
- 750 γρ. φιλέτα λευκού ψαριού, κομμένα σε μακριές λωρίδες
- 1 φλ. τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1/2 φλ. τσαγιού κορν φλάουρ
- 1 1/2 κ. γλ. μπέικιν πάουντερ
- 1/4 κ. γλ. πάπρικα
- 1/2 κ. γλ. αλάτι
- 1/4 κ. γλ. φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
- 1 φλ. τσαγιού κρύα μπύρα light
Εκτέλεση
- Βάλτε το λάδι σε μια βαθιά κατσαρόλα και ζεστάνετέ το μέχρι να κάνει φουσκάλες.
- Ανάλογα με το μέγεθος και το σχήμα των φιλέτων, κόψτε τα σε λωρίδες με μήκος και πλάτος τουλάχιστον 2,5 εκατοστών. Τοποθετήστε τα φιλέτα ψαριού σε μια χαρτοπετσέτα και στεγνώστε τα. Αλατοπιπερώστε και στη συνέχεια πασπαλίστε κάθε φιλέτο με λίγο αλεύρι.
- Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατέψτε το αλεύρι με το κορν φλάουρ, το μπέικιν πάουντερ, την πάπρικα, το αλάτι και το πιπέρι. Προσθέστε τη μπύρα στο μείγμα αλευριού και συνεχίστε το ανακάτεμα μέχρι να έχετε ένα ελαφρώς παχύρρευστο, λείο μείγμα. Αν είναι πολύ πηχτό, προσθέστε λίγη ακόμη μπύρα.
- Ελέγξτε τη θερμοκρασία του λαδιού για να βεβαιωθείτε ότι είναι περίπου 180 βαθμούς. Βυθίστε τα έτοιμα φιλέτα στο μείγμα και χρησιμοποιήστε ένα κουτάλι αν χρειάζεται για να βοηθήσετε να καλυφθεί ολόκληρο το φιλέτο. Δουλεύοντας σε μικρές παρτίδες, προσθέτετε προσεκτικά μερικά φιλέτα κάθε φορά στο καυτό λάδι. Τηγανίστε για περίπου 5-7 λεπτά, γυρίζοντας περιστασιακά, μέχρι το μείγμα να γίνει τραγανό και χρυσαφένιο και το ψάρι να ψηθεί τέλεια.
- Μόλις ψηθούν, αφαιρέστε τα φιλέτα από το καυτό λάδι και στραγγίξτε τα σε χαρτί κουζίνας. Αν θέλετε, μπορείτε να διατηρήσετε τα μαγειρεμένα ψάρια ζεστά σε φούρνο 200 βαθμών, ενώ μαγειρεύετε τα υπόλοιπα.
- Χρησιμοποιήστε την ίδια κατσαρόλα με το καυτό λάδι για να φτιάξετε τηγανητές πατάτες.