Υλικά

  • 500 γρ. αλεύρι
  • 2 κ. σ. ζάχαρη
  • 5 αυγά
  • 2 κ. σ. λάδι
  • 1 πρέζα αλάτι

Εκτέλεση

  1. Σε ένα μπολ ρίξτε το αλεύρι και σχηματίστε στη μέση μια τρύπα. Βάλτε μέσα στην τρύπα τα αβγά, τη ζάχαρη, το λάδι και το αλάτι.
  2. Αρχίστε να ανακατεύετε με ένα πιρούνι. Όταν η ζύμη δεν ανακατεύεται άλλο με το πιρούνι, ξεκινάτε το ζύμωμα.
  3. Όσο ζυμώνετε, η ζύμη θα γίνεται όλο και πιο σκληρή. Μόλις ομογενοποιηθούν τα υλικά, κάντε το ζυμάρι μία μπάλα.
  4. Πάρτε ένα μαχαιράκι και κόψτε τη ζύμη σε 5 ίσα μέρη. Στη συνέχεια, τυλίξτε το κάθε μέρος ξεχωριστά με ζελατίνη και βάλτε τα στο ψυγείο για 1-2 ώρες.
  5. Βγάλτε τη ζύμη από το ψυγείο και ανοίξτε το κάθε κομμάτι με πλάστη σε πολύ λεπτό φύλο, περίπου 60 εκ. x 60 εκ.
  6. Κόψτε τη ζύμη σε μεγάλες ορθογώνιες κάθετες λωρίδες και στη συνέχεια χαράξτε διαγώνιες γραμμές.
  7. Ζεστάνετε το λάδι, αλλά όχι να κάψει. Ρίξτε μέσα λίγες δίπλες για να μην κολλήσουν και τηγάνιστέ τες μέχρι να πάρουν χρυσαφί χρώμα.
  8. Απομακρύνετε με μια τρυπητή κουτάλα και βάλτε τις σε απορροφητικό χαρτί.
  9. Σερβίρετε σε πιατέλα και ρίξτε από πάνω μέλι, καρύδια και κανέλα.