Υλικά
- 500 γρ. αλεύρι
- 2 κ. σ. ζάχαρη
- 5 αυγά
- 2 κ. σ. λάδι
- 1 πρέζα αλάτι
Εκτέλεση
- Σε ένα μπολ ρίξτε το αλεύρι και σχηματίστε στη μέση μια τρύπα. Βάλτε μέσα στην τρύπα τα αβγά, τη ζάχαρη, το λάδι και το αλάτι.
- Αρχίστε να ανακατεύετε με ένα πιρούνι. Όταν η ζύμη δεν ανακατεύεται άλλο με το πιρούνι, ξεκινάτε το ζύμωμα.
- Όσο ζυμώνετε, η ζύμη θα γίνεται όλο και πιο σκληρή. Μόλις ομογενοποιηθούν τα υλικά, κάντε το ζυμάρι μία μπάλα.
- Πάρτε ένα μαχαιράκι και κόψτε τη ζύμη σε 5 ίσα μέρη. Στη συνέχεια, τυλίξτε το κάθε μέρος ξεχωριστά με ζελατίνη και βάλτε τα στο ψυγείο για 1-2 ώρες.
- Βγάλτε τη ζύμη από το ψυγείο και ανοίξτε το κάθε κομμάτι με πλάστη σε πολύ λεπτό φύλο, περίπου 60 εκ. x 60 εκ.
- Κόψτε τη ζύμη σε μεγάλες ορθογώνιες κάθετες λωρίδες και στη συνέχεια χαράξτε διαγώνιες γραμμές.
- Ζεστάνετε το λάδι, αλλά όχι να κάψει. Ρίξτε μέσα λίγες δίπλες για να μην κολλήσουν και τηγάνιστέ τες μέχρι να πάρουν χρυσαφί χρώμα.
- Απομακρύνετε με μια τρυπητή κουτάλα και βάλτε τις σε απορροφητικό χαρτί.
- Σερβίρετε σε πιατέλα και ρίξτε από πάνω μέλι, καρύδια και κανέλα.