Υλικά
- 1 φλ. τσαγιού γάλα
- 1/2 φλ. τσαγιού πουρέ κολοκύθας
- 2 μεγάλα αυγά
- 1/4 φλ. τσαγιού βούτυρο, λιωμένο
- 1 2/3 φλ. τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 3 κ. σ. καστανή ζάχαρη
- 1 κ. σ. σκόνη εσπρέσο
- 2 κ. γλ. μπέικιν πάουντερ
- 1 1/2 κ. γλ. μπαχαρικό κολοκύθας
- 1/2 κ. γλ. αλάτι
- 2 1/2 κ. σ. βούτυρο, ή όσο χρειάζεται
- 5 κ. σ. σιρόπι σφενδάμου, ή όσο χρειάζεται
Εκτέλεση
- Χτυπήστε το γάλα, την κολοκύθα, τα αυγά και το λιωμένο βούτυρο σε ένα μεγάλο μπολ μέχρι να αποκτήσετε ένα λείο μείγμα.
- Χτυπήστε σε ένα μπολ το αλεύρι, την καστανή ζάχαρη, τη σκόνη εσπρέσο, το μπέικιν πάουντερ, το μπαχαρικό κολοκύθας και το αλάτι.
- Προσθέστε τα ξηρά συστατικά στα υγρά συστατικά και ανακατέψτε μέχρι να υγρανθούν. Λίγοι σβώλοι είναι φυσιολογικοί.
- Ζεστάνετε ένα ελαφρώς βουτυρωμένο τηγάνι σε μέτρια φωτιά και ρίξτε το μείγμα με μεγάλες κουταλιές, για να σχηματίσετε τις τηγανίτες. Μαγειρέψτε για 3 έως 4 λεπτά. Αναποδογυρίστε και μαγειρέψτε μέχρι να ροδίσουν και από την άλλη πλευρά, 2 έως 3 λεπτά.
- Επαναλάβετε με το υπόλοιπο μείγμα.
- Σερβίρετε τις τηγανίτες (pancakes) ζεστές με βούτυρο κανέλας και σιρόπι σφενδάμου.