Υλικά
- 1 1/2 φλ. τσαγιού βρώμη
- 1 1/2 φλ. τσαγιού πουρέ κολοκύθας
- 1/4 φλ. τσαγιού σκούρα καστανή ζάχαρη
- 1 κ. γλ. μπέικιν πάουντερ
- 1 κ. γλ. αλεσμένη κανέλα
- 1/2 κ. γλ. μοσχοκάρυδο
- 1/2 κ. γλ. μπαχαρικό κολοκύθας
- 1/2 κ. γλ. αλάτι
- 1/2 φλ. τσαγιού κρέμα γάλακτος
- 1 μεγάλο αυγό, ελαφρά χτυπημένο
- 1 κ. γλ. εκχύλισμα βανίλιας
Εκτέλεση
- Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς και τοποθετήστε μία λαδόκολλα σε ένα ταψί.
- Ανακατέψτε τη βρώμη, την καστανή ζάχαρη, το μπέικιν πάουντερ, την κανέλα, το μοσχοκάρυδο, το μπαχαρικό κολοκύθας και το αλάτι σε ένα μπολ.
- Ρίξτε την κρέμα γάλακτος, το αυγό και το εκχύλισμα βανίλιας στο κέντρο του μείγματος βρώμης και ανακατέψτε καλά.
- Προσθέστε την κολοκύθα στο μείγμα βρώμης και ανακατέψτε καλά. Αδειάστε το μείγμα κολοκύθας στην προετοιμασμένη φόρμα.
- Ψήστε στον προθερμασμένο φούρνο μέχρι μια οδοντογλυφίδα που εισάγετε στο κέντρο να βγαίνει καθαρή, 25 έως 30 λεπτά.