Υλικά
- 500 γρ. κοτόπουλο, κομμένο σε μικρά κομμάτια
- 1/2 φλ. τσαγιού τριμμένη φρυγανιά
- 1/3 φλ. τσαγιού παρμεζάνα, τριμμένη
- 1 αυγό
- 2 κ. σ. αλεύρι
- 1 κ. γλ. σκόνη σκόρδου
- 1 κ. γλ. πάπρικα
- Αλάτι και πιπέρι, κατά βούληση
- Ελαιόλαδο για το ψήσιμο
Εκτέλεση
- Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς Κελσίου.
- Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατέψτε το κοτόπουλο με την τριμμένη φρυγανιά, την παρμεζάνα, το αυγό, το αλεύρι, το σκόρδο, την πάπρικα, το αλάτι και το πιπέρι. Χρησιμοποιήστε τα χέρια σας για να αναμείξετε καλά τα υλικά.
- Τοποθετήστε τις κοτομπουκιές σε ένα ταψί που έχετε επικαλύψει με λίγο λάδι.
- Ψήστε τις κοτομπουκιές στον προθερμασμένο φούρνο για περίπου 20-25 λεπτά, μέχρι να αποκτήσουν ένα χρυσοκάστανο χρώμα και να ψηθούν εσωτερικά καλά.
- Αφαιρέστε τις κοτομπουκιές από το φούρνο και αφήστε τις να κρυώσουν ελαφρά πριν τις σερβίρετε.
- Σερβίρετε με την αγαπημένη σας σάλτσα ή ντιπ και απολαύστε!