Το μυστικό για όσους έχουν –ακόμα- «μπάρμπα στην Κορώνη» και θέλουν να ελπίζουν στην σιγουριά μιας καλής και μόνιμης θεσούλας στο δημόσιο είναι:

ότι θα μπορούν να διοριστούν μόνο εάν απομείνει κάποια κενή θέση μετά από όλες τις μετατάξεις των δημοσίων υπαλλήλων που θα γίνουν ενόψει των καταργήσεων και συγχωνεύσεων στον δημόσιο τις ΔΕΚΟ και τους ΟΤΑ

Η κυβέρνηση λειτουργεί πλέον με τον εξής «χρυσό κανόνα»:

· Μετάταξη στον ευρύτερο δημόσιο τομέα = Πρόσληψη

· Μετάταξη στον στενό δημόσιο τομέα= Απλή Μεταφορά

Πάντως εάν ακόμα επιθυμείτε θέση στον δημόσιο τομέα (με τις τσεκουρωμένες αποδοχές και επιδόματα) καλό είναι να γνωρίζεται τα εξής:

Το πολυνομοσχέδιο νομοσχέδιο καθορίζει νέα όρια προσλήψεων στο δημόσιο τομέα:

· Καθολική εφαρμογή του κανόνα της 1 πρόσληψης ανά 5 αποχωρήσεις στον δημόσιο τομέα.

· Στον κανόνα 1:5 προσμετρούνται ως προσλήψεις οι τυχόν μετατάξεις από φορείς του ευρύτερου δημόσιου τομέα στο στενό δημόσιο τομέα (π.χ. από δημόσιες επιχειρήσεις υπό αναδιάρθρωση προς την κεντρική κυβέρνηση).

· Μειώνονται για το 2011 κατά 15% σε σχέση με το 2010 οι συμβάσεις προσωπικού με σχέση ορισμένου χρόνου ή με σύμβαση έργου.

Στο ΙΚΑ αντί στην ΑΤΕ οι επιτυχόντες του ΑΣΕΠ

Το νομοσχέδιο προβλέπει και ρυθμίσεις για την Αγροτική Τράπεζα της Ελλάδας:

• Οι αποδοχές μειώνονται κατά 10% για αμοιβές άνω των 1.800 ευρώ, το επίδομα “περιποίησης πελατείας” καταργείται, ενώ συνεχίζει να καταβάλλεται το ποσό ενίσχυσης χαμηλόμισθων.

• Οι προσλήψεις 700 ατόμων που είχαν οριστεί έπειτα από διαγωνισμό της ΑΤΕ ακυρώνονται. Οι κενές θέσεις που θα πληρώνονταν με αυτές τις προσλήψεις καταργούνται και οι επιτυχόντες θα προσληφθούν στο ΙΚΑ, για την πλήρωση θέσεων για την κάλυψη των αναγκών προσωπικού του Ταμείου.