Την πεποίθηση ότι η Ελλάδα μπορεί να πετύχει τους για τους οποίους έχει δεσμευτεί μέσω του μνημονίου, εξέφρασε ο πρόεδρος της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών , Βασίλης Ράπανος, στην ομιλία του στο συνέδριο του Economist.

Ο κ. Ράπανος αναφέρθηκε στα βήματα προόδου που έχουν γίνει, καθώς και σε αυτά που πρέπει να γίνουν, επισημαίνοντας ότι απαιτούνται πολλές αλλαγές στον τρόπο λειτουργίας του κράτους.

«Η χώρα μας έχει μπει σε μία διαδικασία προσαρμογής που είναι δύσκολη αλλά και γεμάτη προκλήσεις. Παρά τις δυσκολίες πιστεύω ότι η Ελλάδα μπορεί να επιτύχει τους στόχους για τους οποίους έχει δεσμευτεί στα πλαίσια του μνημονίου», τόνισε.

Ακόμη, μίλησε για αδυναμία του θεσμικού πλαισίου στη χώρα μας και αναφέρθηκε αναλυτικότερα επί των οικονομικών θεμάτων, τονίζοντας πως χρειάζονται πολλές αλλαγές στον φοροεισπρακτικό μηχανισμό.

Όσον αφορά στο θέμα των δαπανών, ο πρόεδρος της ΕΕΤ είπε ότι έχουν γίνει «σημαντικά βήματα», υπογραμμίζοντας ωστόσο ότι «απαιτούνται πολλές άλλες σημαντικές θεσμικές αλλαγές», ενώ μίλησε για τη θέσπιση δημοσιονομικών κανόνων, οι οποίοι θα πρέπει «να αφορούν και την Τοπική Αυτοδιοίκηση».