Ως βάση της εν εξελίξει διαπραγμάτευσης με τους θεσμούς χαρακτήρισε τη συμφωνία του Eurogroup της 20 Φεβρουαρίου ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών για τις διεθνείς οικονομικές σχέσεις, Ευκλείδης Τσακαλώτος, μιλώντας σε εκδήλωση του ρεύματος των «53» του ΣΥΡΙΖΑ το απόγευμα της Παρασκευής.

Ο κ. Τσακαλώτος υπογράμμισε ότι κέντρα εξουσίας στην Ελλάδα και την Ευρώπη επιχειρούν να ακυρώσουν τη συμφωνία αυτή, επιμένοντας στα υφεσιακά μέτρα που ζητούσαν οι δανειστές από την προηγούμενη κυβέρνηση με το μέιλ Χαρδούβελη.

«Η άλλη πλευρά δεν έχει καταφέρει να αποδεχθεί ακόμα ότι η στρατηγική του μνημονίου έχει αποτύχει» σημείωσε χαρακτηριστικά ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, τονίζοντας ότι «η ρητορική ότι δεν έχουμε προτάσεις δεν πείθει κανέναν» παραπέμποντας στις πρώτες προτάσεις που είχαν αποσταλεί από τον υπουργό Οικονομικών στις 23 Φεβρουαρίου, τρεις ημέρες μετά τη συμφωνία του Eurogroup.

Παράλληλα, ο κ. Τσακαλώτος σημείωσε ότι κάποιοι μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ θα ήθελαν η κυβέρνηση να λειτουργήσει πιο ριζοσπαστικά και ίσως απογοητευθούν.

«Δουλεύουμε για το καλό σενάριο, δουλεύουμε για να υπάρξει λύση» κατέληξε ο κ. Τσακαλώτος, υπενθυμίζοντας την ευρεία αποδοχή και στήριξη της κοινωνίας στην κυβέρνηση.