Διαψεύδει κατηγορηματικά ο Μάρτιν Σουλτς ότι υπήρξε έκθεση του Ευρωκοινοβουλίου σχετικά με τις συνέπειες ενός Grexit, με απαντητική του επιστολή προς τον ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρη Παπαδημούλη και την πρόεδρο της Ευρωομάδας της Αριστεράς GUE/NGL Γκάμπι Τσίμερ.

Με αφορμή σχετικά δημοσιεύματα στον ευρωπαϊκό Τύπο, ο αντιπρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου Δ. Παπαδημούλης, είχε ζητήσει με επιστολή του από τον πρόεδρο του Ευρωκοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς, επίσημη διαλεύκανση και υπεύθυνη πληροφόρηση.

Η πρόεδρος της Ευρωομάδας της Αριστεράς GUE/NGL και ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ συνυπέγραψαν και απέστειλαν στις 11 Μαρτίου στον Μάρτιν Σουλτς σχετική επιστολή, «ζητώντας άμεση και πλήρη διερεύνηση του ευαίσθητου αυτού θέματος, που εξαιτίας των πολιτικών παιχνιδιών σκοπιμότητας που παίζουν συγκεκριμένοι κύκλοι, στρεφόταν ενάντια τόσο στην Ελλάδα όσο και τη σταθερότητα της ευρωζώνης», όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ.

Με επίσημη απάντηση, ο πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου διαβεβαιώνει επίσημα με κατηγορηματικό τρόπο ότι μια τέτοια έκθεση εκ μέρους του Ευρωκοινοβουλίου, ουδέποτε υπήρξε.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της επιστολής:

«Αγαπητή κα Τσίμερ, αγαπητέ κ. Παπαδημούλη,

Σας ευχαριστώ για την επιστολή σας της 11ης Μαρτίου 2015, σχετικά με τα δημοσιεύματα που ισχυρίζονταν ότι η Διοίκηση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου είχε προετοιμάσει έκθεση σχετικά με τις συνέπειες ενός “GRexit”.

Επιτρέψτε μου να σας διαβεβαιώσω ότι δεν υπήρξε καμία τέτοια περίπτωση. Ούτε εγώ ούτε ο ΓΓ ζητήσαμε ποτέ από την Διοίκηση να συντάξει τέτοια έκθεση. Όπως είχα επιβεβαιώσει και στη συνάντηση της Διάσκεψης των Προέδρων στις 12 Μαρτίου, καμία τέτοια έκθεση δεν ζητήθηκε και συνεπώς καμία έκθεση του ΕΚ σχετικά με GRexit δεν υφίσταται.

Ειλικρινώς Υμέτερος,
Μάρτιν Σουλτς»