Την παραδοχή ότι υπήρχε “σχέδιο Β” το 2012 για την περίπτωση ενός εκτεταμένου τραπεζικού πανικού (bank run) έκανε, σε συνέντευξή του στον Alpha, ο πρώην διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γιώργος Προβόπουλος, διευκρινίζοντας πως το σχέδιο αυτό δεν προέβλεπε έξοδο από την Ευρωζώνη, αλλά είχε στοιχεία που είδαμε στην Κύπρο την άνοιξη του 2013.
Όπως σημείωσε, στο σχέδιο αυτό προβλεπόταν περιορισμός των ποσών που θα μπορούσαν οι καταθέτες να «σηκώσουν» ανά εβδομάδα.
Ο κ. Προβόπουλος υποστήριξε ακόμα πως υπήρξαν κύκλοι στην Ευρώπη που ενθάρρυναν την Ελλάδα να προχωρήσει σε έξοδο από την Ευρωζώνη, «και δεν ήταν λίγοι», όπως ανέφερε χαρακτηριστικά.
Εμφανίστηκε εξάλλου επικριτικός απέναντι στην οικονομική πολιτική που ασκήθηκε τα τελευταία χρόνια, τονίζοντας ότι ο ίδιος εξαρχής υποστήριζε πως η δημοσιονομική προσαρμογή θα έπρεπε να γίνει κυρίως μέσω της μείωσης των δαπανών, και όχι μέσω της αύξησης των φόρων, ενώ ανέφερε ακόμα πως σε δύο περιπτώσεις, το φθινόπωρο του 2011 και στις διπλές εκλογές του 2012, έγιναν κάτω από άκρα μυστικότητα αερομεταφορές για τον προληπτικό εφοδιασμό των τραπεζών με ρευστότητα, για την περίπτωση τραπεζικού πανικού.
Ταυτόχρονα χαρακτήρισε λανθασμένο το αρχικό σχέδιο εξόδου από την κρίση που πρότεινε η τρόικα και εφάρμοσε η κυβέρνηση αναφέροντας ότι η κυβέρνηση Παπανδρέου προτίμησε να αυξήσει φόρους αντί να περικόψει δαπάνες.
«Ξέρω ότι στην πρώτη κυβέρνηση η αντίδραση ήταν ότι δεν μπορούμε να απολύουμε δημόσιους υπαλλήλους, δεν μπορούμε να μειώνουμε τις αποδοχές των δημόσιων υπαλλήλων. Άρα η εύκολη λύση ήταν να βάζουμε νέους φόρους – αλλά με τους νέους φόρους πνίγεις την ανάπτυξη» συμπλήρωσε αφήνοντας αιχμές.