Μπορεί να μην έχετε ακούσει ποτέ ξανά το όνομά της, όμως η 31χρονη επιχειρηματίας πίσω από την εφαρμογή γνωριμιών Buble, Whitney Wolfe Herd, είναι πλέον στη λίστα του Forbes με τους πιο πλούσιους ανθρώπους στον κόσμο.

Η 31χρονη κέρδισε τον τίτλο της νεότερης αυτοδημιούργητης γυναίκας εκατομμυριούχου στον κόσμο. Είναι μια γυναίκα που έχει υποστηρίξει ότι ήθελε να κάνει το ίντερνετ ένα «πιο καλό, πιο υπεύθυνο μέρος».

Σε μια συνέντευξή της στο BBC το 2017, δήλωνε πως το μυστικό της αποτελεσματικότητάς της ήταν να μην παίρνει τον εαυτό της «τόσο στα σοβαρά». Τόνιζε επίσης την ανάγκη να βρει κάποιος την ισορροπία ανάμεσα στη ζωή του και την εργασία του και να βρίσκει χρόνο για την οικογένεια.

Πώς όμως βρέθηκε στο κλαμπ των πλουσιότερων ανθρώπων στον κόσμο; Πριν από την Bumble, ανήκε στην ιδρυτική ομάδα του Tinder. Ύστερα όμως από εντάσεις με άλλα στελέχη – με ένα από τα οποία είχε σχέση – αποχώρησε. Σύντομα, κινήθηκε νομικά για σεξουαλική παρενόχληση. Η μητρική εταιρεία του Tinder, Match Group Inc, αρνήθηκε τους ισχυρισμούς, πλήρωσε όμως 1.000.000δολάρια σε συμβιβασμό.

Με αφορμή την υπόθεση, βίωσε κακοποίηση online, κάτι που την οδήγησε να διαγράψει τον λογαριασμό της στο Twitter.

Η Bumble έχει να κάνει με την ανάληψη του ελέγχου από τις γυναίκες, σύμφωνα με το δημοσίευμα. Στο επίκεντρο της εφαρμογής βρίσκεται η δυνατότητα μόνο οι γυναίκες να ξεκινούν μια συνομιλία σε ετεροφυλόφιλα ταιριάσματα. Είναι μια απλή ιδέα, που όμως κάνει τη διαφορά για όσους ασχολούνται με τις εφαρμογές γνωριμιών και κυρίως για γυναίκες που βομβαρδίζονται από ανεπιθύμητα μηνύματα από άντρες, αναφέρει το δημοσίευμα.

Στη Wolfe Herd ανήκει μερίδιο 11,6% της Bumble, με την αξία των μετοχών της να υπολογίζεται στα 1,3 δισεκατομμύρια δολάρια. Ηγείται επίσης της Badoo. Οι δύο εφαρμογές έχουν μαζί 40 εκατομμύρια χρήστες, 2,4 από τους οποίους πληρώνουν συνδρομή.

Η Wolf Herd μεγάλωσε στην Γιούτα των ΗΠΑ και σε συνέντευξή της στο περιοδικό Time μίλησε για μια κακοποιητική σχέση στην οποία βρισκόταν όταν ήταν ακόμα έφηβη και το πώς «την έφτασε στο μηδέν». Διαμόρφωσε όμως και την κατανόησή της για το τι πήγαινε λάθος στη δυναμική των φύλων.

Στην ίδια συνέντευξη εμφανίστηκε αποφασισμένη να αφήσει το παρελθόν πίσω της. «Δεν χρειάζεται να δικαιολογώ τον εαυτό μου πια. Γιατί ασχολούμαι με το δράμα κάποιου άλλου; Οι γυναίκες πάντα ψάχνουν λύση για το δράμα κάποιου άλλου».

Η Wolfe Herd είναι μία από τις 328 γυναίκες που μπήκαν στη λίστα του Forbes με τους δισεκατομμυριούχους του πλανήτη μας για το 2021. Πέρυσι 241 γυναίκες ήταν στην ίδια λίστα.