Η Ελλάδα θα επιστρέψει στις αγορές ομολόγων πριν από τις ευρωεκλογές του Μαΐου, δήλωσε ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο πρακτορείο Bloomberg. Σύμφωνα με τον ίδιο, η επιστροφή στις αγορές θα αποτελέσει μέρος «μιας σειράς θετικών εξελίξεων για την Ελλάδα».

«Θα πάρουμε την επόμενη δόση του δανείου, η χώρα θα επιστρέψει στις αγορές, με ένα ελαφρώς υψηλό επιτόκιο, το οποίο σύντομα υποχωρήσει, και η Ελλάδα δεν θα παραμείνει σε αυτό το δράμα των τριμηνιαίων αξιολογήσεων της τρόικας», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Χρυσοχοΐδης δήλωσε στο πρακτορείο ότι «το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών δεν θα επηρεάσει την πολιτική σταθερότητα στη χώρα».

Στον τομέα των επενδύσεων ο υπουργός ανέφερε ότι εντός των επόμενων εβδομάδων η χώρα θα αρχίσει να δέχεται προσφορές για το αεροδρόμιο ύψους 750 εκατ. ευρώ, καθώς και για τον αυτοκινητόδρομο Πάτρα-Τσακώνα ύψους 400 εκατ. ευρώ, ενώ υπογράμμισε ότι στόχος της κυβέρνησης παραμένει η δημιουργία σιδηροδρομικού δικτύου υψηλής ταχύτητας μέχρι το 2017.