Οι παγκόσμιες τιμές των τροφίμων αυξήθηκαν τον Ιούνιο καταγράφοντας τη πρώτη αύξησή τους για το 2020 και σηματοδοτώντας μια μικρή ανάκαμψη ύστερα από τη σημαντική πτώση που προκάλεσε η πανδημία του κορονοϊού, όπως ανακοίνωσε σήμερα η υπηρεσία τροφίμων των Ηνωμένων Εθνών.
Ο δείκτης τροφίμων του Οργανισμού Τροφίμων και Γεωργίας (FAO), που μετρά τις μηνιαίες μεταβολές σε ένα καλάθι δημητριακών, ελαιόσπορων, γαλακτοκομικών προϊόντων, κρέατος και ζάχαρης, διαμορφώθηκε τον περασμένο μήνα κατά μέσο στις 93,2 μονάδες, σημειώνοντας αύξηση 2,4% τον Μάιο.
Εν μέσω συνεχιζόμενης αβεβαιότητας στην αγορά, οι τιμές των φυτικών ελαίων, της ζάχαρης και των γαλακτοκομικών προϊόντων ανέκαμψαν στα υψηλά επίπεδα πολλών μηνών ύστερα από σημαντική μείωση τον Μάιο, ενώ στους δείκτες δημητριακών και κρέατος οι περισσότερες τιμές συνέχισαν να υφίστανται καθοδικές πιέσεις, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.