Στις αγορές με νέο 10ετές ομόλογο βγαίνει σήμερα το Ελληνικό Δημόσιο με στόχο την άντληση 2 με 2,5 δισ. ευρώ για την ενίσχυση της ρευστότητας και την χρηματοδότηση των δημοσιονομικών μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημικής κρίσης.

Το βιβλίο των προσφορών αναμένεται να ανοίξει σήμερα το πρωί με το κλίμα γύρω από τα ελληνικά ομόλογα να θεωρείται ευνοϊκό γεγονός που κάνει ευκολότερα τα σχέδια του Οργανισμού Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους ( ΟΔΔΗΧ) για την έκδοση, την οποία θα «τρέξουν« οι έξι διεθνείς τράπεζες που έχουν οριστεί κύριοι ανάδοχοι: BNP Paribas, BofA Securities, Deutsche Bank, Goldman Sachs International Bank, HSBC και J.P. Morgan.

Η απόδοση του 10ετούς ελληνικού ομολόγου (λήξης 2029, το οποίο εκδόθηκε πέρσι) διαμορφώνεται στο 1,38% και σύμφωνα με πηγές της αγοράς μπορεί να επιτευχθεί μία απόδοση κοντά στο 1,5%. Ο νέος 10ετής τίτλος θα έχει ωρίμανση τον Ιούνιο του 2030, ενώ  στόχος παραμένει η προσέλκυση μακροπρόθεσμων επενδυτών όπως στις προηγούμενες εκδόσεις. Από τη νέα έξοδο στις αγορές εκτιμάται ότι μπορούν να αντληθούν τουλάχιστον 2 με 2,5 δις. ευρώ.