Την εκτίμηση ότι η  Ελλάδα έχει αποφύγει την χρεοκοπία αναφέρει το 32% των ερωτηθέτων αναλυτών σε δημοσκόπηση του πρακτορείου Bloomberg. Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτό το ποσοστό είναι το μεγαλύτερο από το 2010, όταν το πρακτορείο έθεσε για πρώτη φορά το σχετικό ερώτημα.

Παρ’ όλα αυτά, ένας στους δύο ερωτηθέντες (54%) εκτιμά πως η θέση της χώρας μας στην Ευρωζώνη θα είναι πιο αδύναμη μετά από τις γερμανικές εκλογές της 22ας Σεπτεμβρίου.

Όσον αφορά την πορεία της ευρωζώνης οι αναλυτές εμφανίζονται πολύ πιο αισιόδοξοι, μάλιστα, επισημαίνουν ότι έχει μειωθεί δραστικά ο κίνδυνος χρεοκοπίας στην ευρωζώνη.

Πιο αναλυτικά, στην έρευνα που δημοσιεύει στην πρώτη του σελίδα το Bloomberg, το 40% των αναλυτών, επενδυτών και trader δηλώνει ότι η οικονομία της ευρωζώνης βελτιώνεται, ποσοστό τετραπλάσιο από εκείνο του Μαΐου, σε ένα σημάδι, όπως το ερμηνεύει το πρακτορείο ότι η κρίση χρέους της ευρωζώνης οδεύει, μετά από 3,5 χρόνια, στο τέλος της.
Μάλιστα, ένας στους τρεις, το 34%, εκτιμά ότι στην Ευρωπαϊκή Ένωση υπάρχουν πολλές επενδυτικές ευκαιρίες. Το αντίστοιχο ποσοστό τον περασμένο Μάιο ήταν 18%.

Σχετικά με ενδεχόμενη χρεοκοπία στην ευρωζώνη, τα τρία τέταρτα των ερωτηθέντων εκτιμά ότι Ισπανία και Ιταλία θα αποφύγουν τον κίνδυνοι.