«Η Ελλάδα πέρασε και περνάει δύσκολες στιγμές τα τελευταία τρία χρόνια. Αλλά και διήνυσε μεγάλη απόσταση τους τελευταίους 12 μήνες. Η εικόνα της χώρας μας άλλαξε. Και μέσα στην Ευρώπη και πέρα από την Ευρώπη», δήλωσε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς σε δηλώσεις του με τον αμερικανό υπουργό Οικονομικών, Τζακ Λιου, μετά τη συνάντηση που είχαν στο μουσείο της Ακρόπολης.

Ο πρωθυπουργός είπε ότι είναι μεγάλη χαρά που καλωσορίζει τον κ. Λιού στην «Αθήνα, την γενέτειρα της Δημοκρατίας, κάτω από την Ακρόπολη, το αιώνιο σύμβολο της Ελευθερίας του Πνεύματος και της Αισθητικής τελειότητας».

«Η Ακρόπολη των Αθηνών, υπήρξε επίσης το αιώνιο Σύμβολο του αγώνα των ανθρώπων να απελευθερωθούν από το φόβο κι από την τυραννία, για να επιτύχουν την αρμονία στις σχέσεις τους και την ευημερία στις ζωές τους. Αυτές ακριβώς είναι και οι θεμελιακές αρχές του Αμερικανικού Έθνους, χαραγμένες στο Αμερικανικό Σύνταγμα, αλλά και βαθιά ριζωμένες στις καρδιές των ανθρώπων», ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο πρωθυπουργός.

Σημείωσε δε, ότι η επικείμενη συνάντησή του με τον Μπάρακ Ομπάμα «θα ενισχύσει ακόμα περισσότερο τις σχέσεις μας με τους Αμερικανούς συμμάχους μας».

Και πρόσθεσε: «Υπήρξαμε πάντα στενοί φίλοι, όπως αποτυπώνεται και από την παρουσία της ισχυρής Ελληνοαμερικανικής Κοινότητας. Τώρα μπορούμε να χτίσουμε πάνω σε αυτό το στέρεο έδαφος σημείωσε.

«Οι συζητήσεις που μόλις είχαμε με τον υπουργό επικεντρώθηκαν στις προφανείς προκλήσεις της εποχής μας: την Ανάπτυξη και την περιφερειακή Σταθερότητα. Σταθερότητα που θεμελιώνεται στη Δικαιοσύνη για να επιτύχουμε ανθεκτική και μακροχρόνια Ειρήνη στην ταραχώδη περιοχή μας. Και Ανάπτυξη, που θεμελιώνεται στη Σταθερότητα και στην Ανταγωνιστικότητα, για να επιτύχουμε τους πιο σημαντικούς στόχους μας: θέσεις απασχόλησης, ευκαιρίες και ευημερία», υπογράμμισε.

Ικανοποιημένος από τα μέτρα που λαμβάνει η κυβέρνηση δήλωσε από την πλευρά του ο υπουργός οικονομικών των ΗΠΑ Τζακ Λιού σε δηλώσεις του μαζί με τον Αντώνη Σαμαρά μετά τη συνάντηση που είχαν στο μουσείο της Ακρόπολης.

Ο Αμερικανός υπουργός τόνισε: «Η επίσκεψή μου δίνει την ευκαιρία να καλωσορίσω τις προσπάθειες που γίνονται καθώς η Ελλάδα έχει έναν μακρύ δρόμο προς την ανάπτυξη» και πρόσθεσε: «Είμαι πολύ ευχαριστημένος που βλέπω ότι η κυβέρνησή σας αναλαμβάνει τις απαραίτητες δράσεις. Όταν αντιμετωπίσαμε κι εμείς την οικονομική κρίση χρειάστηκε να πάρουμε κι εμείς γενναίες αποφάσεις».

Ο κ. Λιού πρόσθεσε ακόμη ότι στην κορυφή της ατζέντας βρίσκεται η ανάπτυξη και η δημιουργία θέσεων εργασίας.

Τόνισε βέβαια ότι οι προκλήσεις συνεχίζονται και είναι απαραίτητη η συνέχιση των μεταρρυθμίσεων για την ανάπτυξη.