Στις 66,6 μονάδες διαμορφώθηκε ο Δείκτης Οικονομικού κλίματος στην Ελλάδα το Σεπτέμβριο, καταγράφοντας μικρή πτώση σε σχέση με τον Αύγουστο αλλά μικρή άνοδο σε σχέση με τον Ιούλιο.

Όπως αποτυπώνεται στους επιμέρους δείκτες, το κλίμα βελτιώνεται στις Υπηρεσίες, σταθεροποιείται στη Βιομηχανία, ενώ σημειώνει έντονη επιδείνωση στις Κατασκευές.

Στο Λιανικό Εμπόριο, το οικονομικό κλίμα παραμένει εξαιρετικά δυσμενές ενώ σε ιστορικά χαμηλά επίπεδα κινείται και η καταναλωτική εμπιστοσύνη, από τον Μάιο.

Οι επιχειρηματικές προσδοκίες παραμένουν επομένως, με μικρές διακυμάνσεις, σε πολύ χαμηλά επίπεδα τους τελευταίους επτά μήνες, με το Λιανικό Εμπόριο, τις Κατασκευές, αλλά και την εμπιστοσύνη των καταναλωτών από την πλευρά της ζήτησης να έχουν υποστεί το ισχυρότερο πλήγμα από τη δυσμενή οικονομική συγκυρία.

Η συγκράτηση των καταναλωτικών δαπανών από τη μία, αλλά και η πιστωτική στενότητα που έχει περιορίσει τη ρευστότητα συντηρούν την υφεσιακή πορεία της οικονομίας, εικόνα που αναμένεται να διατηρηθεί το επόμενο τρίμηνο τουλάχιστον.

Ο Δείκτης Οικονομικού Κλίματος ενισχύεται περαιτέρω τον Σεπτέμβριο, τόσο στην Ευρωπαϊκή Ένωση (στις 103,4 μονάδες από 103,1 τον Αύγουστο) όσο και στην Ευρωζώνη (στις 103,2 μονάδες από 102,3 τον Αύγουστο).