Στο πλαίσιο της επίσκεψης του υπουργού Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, στο Ηράκλειο Κρήτης, με στόχο τη διεύρυνση του διαλόγου προκειμένου να καταγραφούν οι προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι ελληνικές εξαγωγικές επιχειρήσεις, ο υπουργός τόνισε ότι δεν αρκεί να βγει η χώρα από την κρίση.

Μετά τη συνάντησή του με οικονομικούς και παραγωγικούς φορείς του νομού Κρήτης, ο υπουργός είπε ότι: «Πρέπει να εφαρμοστεί ένα νέο αναπτυξιακό πρότυπο που θα δημιουργεί απασχόληση, εργασία, νέες θέσεις, που θα δημιουργεί στοχευμένες δράσεις, που θα δημιουργεί πλούτο και κοινωνική αλληλεγγύη. Διαφορετικά θα έχουμε αποτύχει. Θα επαναλάβουμε ένα αποτυχημένο μοντέλο οικονομίας που εφαρμόσαμε για δεκαετίες στη χώρα το οποίο έσκασε κάποια στιγμή σαν φούσκα και δημιούργησε τεράστια κοινωνικά προβλήματα μετά από κακές πολιτικές που εφαρμόστηκαν».

Κατά την επίσκεψή του στο Ηράκλειο, ο κ. Χρυσοχοΐδης συναντήθηκε επίσης με εκπροσώπους του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητήριου Ηρακλείου, του Εμπορικού Συλλόγου Ηρακλείου και της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων Νομού Ηρακλείου.

Ο υπουργός τόνισε ότι για την κυβέρνηση η εξωστρέφεια της οικονομίας, αποτελεί τη μεγάλη προτεραιότητα μαζί με την καινοτομία, τη στήριξη των νέων επιχειρηματιών, των νέων που θέλουν να τολμήσουν και να επενδύσουν στη χώρα μαζί με την επανεκκίνηση, την αναθέρμανση της οικονομίας και τη σωστή λειτουργία της αγοράς.