Αίτηση για την υπαγωγή της σε καθεστώς εκκαθάρισης υπέβαλε σήμερα η γερμανική θυγατρική της Thomas Cook, η Thomas Cook GmbH, με φόντο την αναταραχή που επικρατεί παγκοσμίως από την κατάρρευση της μητρικής εταιρείας.

Στόχος της γερμανικής εταιρείας είναι να καταφέρει να αποφύγει την εμπλοκή της με τις διαδικασίες που θα ακολουθηθούν για την βρετανική μητρική.

«Εντατικές συνομιλίες διεξάγονται το τελευταίο διήμερο με τους επενδυτές. Φαίνεται πως ο γερμανικός κλάδος της πρώην Thomas Cook με τις Neckermann Reisen, Oeger Tours και Bucher Reisen έχουν την ευκαιρία να έχουν μέλλον» αναφέρει η γερμανική εταιρεία σε ανακοίνωσή της.

Με την αίτηση υπαγωγής σε καθεστώς εκκαθάρισης, η εταιρεία μπορεί συντεταγμένα να αναδιοργανωθεί και να συνεχίσει τις επικερδείς λειτουργίες της» τονίζει η Thomas Cook GmbH, προσθέτοντας πως γερμανικό δικαστήριο μπορεί να ορίσει εκκαθαριστή ακόμα και σήμερα.

Σύμφωνα με την επικεφαλής της γερμανικής εταιρίας Στέφανι Μπερκ, αυτή την ώρα καταβάλλονται προσπάθειες διευκόλυνσης του επαναπατρισμού των Γερμανών τουριστών, σε συνεργασία με το υπουργείο Εξωτερικών της Γερμανίας, την Υπηρεσία Ασφάλισης των Ταξιδιωτών, αλλά και με συνεργάτες στους τουριστικούς προορισμούς.