«Έδιναν μακρόχρονα δάνεια για 40 χρόνια χωρίς εξασφαλίσεις σε φίλους και συγγενείς και είχαν ανθρώπους, οι οποίοι αμείβονταν με πάνω από 500.000 ευρώ το χρόνο. Έδιναν δάνεια, που το επιτόκιο του δανεισμού ήταν μικρότερο από το επιτόκιο καταθέσεων. Όλα αυτά είναι τραγικά και τα έκαναν διευθύνσεις και διοικήσεις τα τελευταία χρόνια», κατήγγειλε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κόμματος και της Επιτροπής Διαφάνειας της Κυπριακής βουλής, Δημήτρης Συλλούρης.

Όπως είπε μιλώντας στον Alpha, «δεν είναι συμπεριφορά αλληλεγγύης, αυτό που συμβαίνει σήμερα. Η συμπεριφορά του Eurogroup και των δανειστών, υπερβαίνει τη βαναυσότητα των Τούρκων».

«Γνώριζαν – γιατί αν δεν γνώριζαν τους ταιριάζει ο χαρακτηρισμός του ηλίθιου -, ότι αυτή η προσέγγιση θα οδηγούσε στην κατάρρευση του τραπεζικού μας συστήματος. Μέσα από εμμονές για να κυνηγήσουν δήθεν Ρώσους ή δήθεν ξέπλυμα χρήματος, που στις χώρες τους και ιδίως στη Γερμανία γίνεται σε πολύ μεγαλύτερο βαθμό, θα αφήσουν κόσμο χωρίς δουλειές και θα αφήσουν κόσμο στην ανεργία», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Συλλούρης.

Όπως επίσης είπε, είναι έτοιμος να δώσει στη δημοσιότητα όλη την κίνηση των λογαριασμών του από την ημέρα που γεννήθηκε κάλεσε όλους όσους διοίκησαν τράπεζες να κάνουν το ίδιο για λόγους διαφάνειας, ενώ όπως ανέφερε τα ονόματα των υπευθύνων θα τα δώσει στη Δικαιοσύνη μετά από προκαταρκτική έρευνα, σε συντεταγμένη λίστα, προς αποφυγή εντυπωσιασμού.

Δείτε εδώ όλες τις δραματικές εξελίξεις στην Κύπρο με συνεχή ενημέρωση από το newsbeast.gr