Συνεδριάζει αυτή την ώρα στο υπουργείο Οικονομικών το Συμβούλιο Συστημικής Ευστάθειας σε σχέση με τα υποκαταστήματα των κυπριακών τραπεζών στην Ελλάδα.

Υπενθυμίζεται πως το Συμβούλιο έχει αποφασίσει ομόφωνα την μεταφορά των στοιχείων ενεργητικού και παθητικού των υποκαταστημάτων των τριών κυπριακών τραπεζών στην Ελλάδα (Τράπεζα Κύπρου, CPB, Ελληνική Τράπεζα) σε υφιστάμενο χρηματοπιστωτικό ίδρυμα.

Πάντως η προσοχή όλων είναι στραμμένη στις αποφάσεις της κυπριακής κυβέρνησης για την αναδιάρθρωση του τραπεζικού συστήματος της Μεγαλονήσου.

Σενάρια που κυκλοφόρησαν κάνουν λόγο για κλείσιμο της Λαϊκής Τράπεζας με απορρόφηση των «καλών» στοιχείων του ενεργητικού της από την Τράπεζα Κύπρου.

Η παλιά Λαϊκή θα καταστεί «κακή» τράπεζα στην οποία θα διοχετευτούν τα προβληματικά στοιχεία ενεργητικού των δυο μεγάλων κυπριακών τραπεζών.

Σύμφωνα με το σενάριο αυτο δεν θα πειραχτούν οι καταθέσεις ως 100.000 ευρώ για τις οποίες εγγυάται το Κυπριακό Δημόσιο, ενώ οι κάτοχοι καταθέσεων άνω των 100.000 ευρώ θα αποζημιωθούν με τα χρήματα που θα διασφαλιστούν από την εκκαθάριση της bad bank.

Δείτε εδώ όλες τις δραματικές εξελίξεις στην Κύπρο με συνεχή ενημέρωση από το newsbeast.gr.