Σταδιακή ανάκαμψη της οικονομικής δραστηριότητας στην ευρωζώνη εντός του 2013 αναμένει ο επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Μάριο Ντράγκι. Στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε μετά τη μηνιαία συνεδρίαση της ΕΚΤ έκανε λόγο για βελτίωση της εμπιστοσύνης στις αγορές, καθώς και για τόνωση της παγκόσμιας ζήτησης.

Αναφορικά με τις ανησυχίες για την ανατίμηση του ευρώ, για την οποία έχει ξεσπάσει κόντρα μεταξύ Γαλλίας και Γερμανίας, ο κ. Ντράγκι εμφανίστηκε καθησυχαστικός, επισημαίνοντας ότι «η ενίσχυση του ευρώ είναι σημάδι επιστροφής της εμπιστοσύνης».

Ο κεντρικός τραπεζίτης τόνισε ότι η διόρθωση των δημοσιονομικών ανισορροπιών αρχίζει να αποδίδει, υπογράμμισε, ωστόσο, ότι είναι απαραίτητο οι κυβερνήσεις να προχωρήσουν στην αναδιάρθρωση του χρηματοπιστωτικού τους τομέα.

«Είναι αναγκαίο να συνεχιστεί η ενίσχυση της ανθεκτικότητας των τραπεζών», είπε χαρακτηριστικά, αποτιμώντας ότι ως «θετική εξέλιξη» το γεγονός πως οι ευρωπαϊκές τράπεζες έχουν αρχίσει να αποπληρώνουν μέρος των κεφαλαίων που έλαβαν μέσω των τριετών δανείων της ΕΚΤ.