Ελπιδοφόρες προοπτικές για τον ελληνικό τουρισμό διαβλέπει για το 2013 ο Σύνδεσμος Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων, εκτιμώντας ότι ο στόχος των 17 εκατομμυρίων ξένων επισκεπτών στην χώρα μας (από 16 εκατομμύρια αφίξεις το 2012) θα πρέπει να θεωρείται δεδομένος.

Τα δείγματα από τις κρατήσεις στις κύριες αγορές για τον ελληνικό τουρισμό, δίνουν τάση ανόδου στις αφίξεις, οι οποίες μπορεί και να ξεπεράσουν και τα 17 εκατομμύρια τουρίστες στη νέα σεζόν, τόνισε ο πρόεδρος του ΣΕΤΕ, Ανδρέας Ανδρεάδης, στο πλαίσιο ειδικής εκδήλωσης.

Η διφαινόμενη αύξηση στις κρατήσεις μεταφράζεται, βάσει εκτιμήσεων, σε άνοδο της τάξης του ενός δισ. ευρώ στα τουριστικά έσοδα.

Γα τη νέα χρονιά ο ΣΕΤΕ ζήτησε από την κυβέρνηση να υπάρξει ένα εθνικό σχέδιο ανάπτυξης της χώρας, που μεταξύ άλλων θα περιλαμβάνει σταθερό φορολογικό πλαίσιο για την επόμενη πενταετία, σταθερούς φορολογικούς συντελεστές, αλλά και μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση και στο τουριστικό πακέτο.

Εστιάζοντας στις κύριες αγορές ο κ. Ανδρέαδης τόνισε ότι ήδη στην Αγγλία και τη Γερμανία οι κρατήσεις κινούνται με άνοδο 20% τη στιγμή που ανταγωνιστικές χώρες, όπως η Τουρκία, βρίσκονται στα περσινά επίπεδα.

Σε ό,τι αφορά τις εξελίξεις για τη Marketing Greece ΑΕ, την εταιρεία Μάρκετινγκ που ετοιμάζει ο ΣΕΤΕ, αυτό το διάστημα ολοκληρώνεται το «μπίζνες πλαν» της και από το νέο έτος θα ξεκινήσει η καμπάνια προβολής της στον τουριστικό κόσμο της χώρας.

Η πρώτη εκδήλωση προώθησης της εταιρείας αναμένεται για τις αρχές του Ιανουαρίου στην Αθήνα και οι υπόλοιπες θα «ταξιδεύσουν» ανά την Ελλάδα, προκειμένου να συγκεντρωθούν οι απαραίτητοι πόροι για τη λειτουργία της.

Την ίδια στιγμή αναμένεται και πρωτόκολλο συνεργασίας με τον ΕΟΤ, το οποίο θα πάει προς έγκριση στη Βουλή, προκειμένου να καταγράφονται σε αυτό οι λεπτομέρειες της λειτουργίας της εταιρείας.