Με ηλεκτρονικό τρόπο θα δρομολογηθεί η δημόσια πρόσκληση και προσφορά της Ελληνικής Δημοκρατίας προς τους επενδυτές για συμμετοχή στο πρόγραμμα επαναγοράς χρέους. Η δημόσια πρόταση θα απευθύνεται στους κατόχους νέων ελληνικών ομολόγων αξίας 62 δισ. ευρώ περίπου τα οποία εκδόθηκαν μετά το PSI.

Ο Οργανισμός Διαχειρίσεις Δημοσίου Χρέους θα αναρτήσει -ίσως και στα τέλη της εβδομάδας- στην ιστοσελίδα του (www.pdma.gr/) ειδική ενότητα με τον τίτλο Debt Buy Back (DBB) με τη σχετική επενδυτική πρόσκληση όπου θα αναφέρεται πως η παρούσα ιστοσελίδα συνιστά πρόσκληση ή προσφορά για συμμετοχή σε οποιαδήποτε συναλλαγή που αφορά σε νέους τίτλους της Ελληνικής Δημοκρατίας που εκδόθηκαν μετά το PSI.

Προκειμένου να έχουν πρόσβαση στην πρόσκληση και το πληροφοριακό δελτίο και το σχετικό υλικό οι επενδυτές ή οι θεματοφυλακές τους θα πρέπει να επιβεβαιώσουν συγκεκριμένες δηλώσεις και να συναινέσουν στην παράδοση της πρόσκλησης και του πληροφοριακού δελτίου μέσω ηλεκτρονικής διανομής. Στο ίδιο πλαίσιο επενδύτες και θεματοφύλακες θα επιβεβαιώνουν πως επιθυμούν να διαβάσουν την πρόσκληση και το πληροφοριακό δελτίο ή να λάβουν επενδυτική απόφαση σχετικά με τις προσκλήσεις της Ελληνικής Δημοκρατίας σύμφωνα με την πρόσκληση και τπ πληροφοριακό δελτίο.

Εν συνεχεία θα δηλώνουν προς την Ελληνική Δημοκρατία και το Διαχειριστή Πληροφοριών, Ανταλλαγής και Υπολογισμού την αποδοχή της διάθεσης των τίτλων τους στην τιμή της δημόσιας πρότασης.