«Το Eurogroup κατέγραψε την πρόοδο που έχει επιτευχθεί στην κατεύθυνση μίας πλήρους συμφωνίας μεταξύ της Ελλάδας και της τρόικας στους όρους ενός αναθεωρημένου προγράμματος, συμπερλαμβανόμενων φιλόδοξων και ευρείας έκτασης μέτρων στους τομείς της δημοσιονομικής προσαρμογής, των δομικών μεταρρυθμίσεων, των ιδιωτικοποιήσεων και της σταθεροποίησης του χρηματοπιστωτικού τομέα», δήλωσε ο πρόεδρος του Eurogroup, Ζαν Κλωντ Γιούνκερ, μετά την ολοκλήρωση της τηλεδιάσκεψης των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης.

«Καλέσαμε τις ελληνικές αρχές να επιλύσουν τα εκκρεμή ζητήματα έτσι ώστε να ολοκληρώσουν σύντομα τις διαπραγματεύσεις με τα θεσμικά όργανα της τρόικας», πρόσθεσε ο κ. Γιούνκερ.

«Το Eurogroup αναμένει να συζητήσει περαιτέρω το πρόγραμμα της ελληνικής προσαρμογής στην επόμενη προγραμματισμένη συνάντηση στις 12 Νοεμβρίου, στη βάση της σχετικής τεκμηρίωσης του προγράμματος και προσβλέπει στην εξαγωγή συμπερασμάτων επ’ αυτού, με την επιφύλαξη της προηγούμενης ολοκλήρωσης των ενεργειών από τις ελληνικές αρχές και των εθνικών διαδικασιών στα κράτη-μέλη, σύμφωνα με την καθιερωμένη πρακτική», κατέληξε ο πρόεδρος του Eurogroup.