Τις περιοχές όπου έχουν την έδρα τους οι 50 φορολογούμενοι που δήλωσαν τα περισσότερα εισοδήματα στην Εφορία το οικονομικό έτος 2011 φέρνουν στο φως της δημοσιότητα τα Νέα.

Οι «χρυσές» διευθύνσεις βρίσκονται κατά κύριο λόγο στην Αττική, με κάποιες από αυτές να εντοπίζονται σε συνοικίες – έκπληξη. Εντύπωση επίσης προκαλεί ότι στο τοπ-50 των φορολογικών ρετιρέ περιλαμβάνονται η Μεγαλόπολη και η Καλαμάτα, ενώ απουσιάζει η Θεσσαλονίκη.

Πέρα από τα αναμενόμενα βόρεια και νότια προάστια της Αθήνας και το Κολωνάκι, στη σχετική λίστα της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων περιλαμβάνονται και ταχυδρομικοί κώδικες συνοικιών όπως ο Νέος Κόσμος, το Παγκράτι, η περιοχή γύρω από το γήπεδο της Αλεξάνδρας καθώς και ένα τμήμα του υποβαθμισμένου κέντρου ανάμεσα στο Αρχαιολογικό Μουσείο και την Αχαρνών.

Εκτός των στενών ορίων του Δήμου Αθηναίων, διευθύνσεις των 50 πιο πλούσιων ευσυνείδητων φορολογούμενων βρίσκονται στο Νέο Ηράκλειο, τη Νέα Πεντέλη, τη Ροδόπολη, ενώ στα νότια της Αττικής, πολύτιμες φορολογικές έδρες εντοπίζονται στη Βάρη, την Παιανία και στην περιοχή ανάμεσα στη Σαρωνίδα και στο Θυμάρι.

Όσον αφορά την περιφέρεια, πόλεις της Πελοποννήσου, όπως η Μεγαλόπολη, η Καλαμάτα και όχι η συμπρωτεύουσα φιλοξενούν κάποιους από τους πιο πλούσιους φορολογούμενους.