Την άκρη του νήματος για το ποιος ευθύνεται για τα χρέη της Αλουμίνιον της Ελλάδος στη ΔΕΗ και τη ΔΕΠΑ, ύψους 82 εκατ. ευρώ, βάσει στοιχείων του ΑΠΕ, αναζητά η Δικαιοσύνη, μετά τη σωρεία δημοσιευμάτων για το θέμα.

Σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο επιχειρηματίας Ευάγγελος Μυτιληναίος, επικεφαλής του ομώνυμου ομίλου, συμφερόντων του οποίου είναι και η Αλουμίνιον Ελλάδος και ο πρόεδρος της ΔΕΗ, Αρθρούρος Ζερβός, εκλήθησαν και έδωσαν εξηγήσεις στον οικονομικό εισαγγελέα Σπύρο Μουζακίτη.

Τόσο ο κ. Μουζακίτης όσο και ο άλλος οικονομικός εισαγγελέας, Γρηγόρης Πεπόνης, μετά την ολοκλήρωση της προκαταρκτικής εξέτασης θα αξιολογήσουν τα στοιχεία της δικογραφίας και θα αποφασίσουν αν θα ασκήσουν ποινική δίωξη ή αν τελικά η απόφαση θα βρεθεί ξανά στο αρχείο, όπως είχε άλλωστε συμβεί και σε αντίστοιχη έρευνα παλαιότερα.

Να υπενθυμίσουμε ότι η παρέμβαση της Δικαιοσύνης προκλήθηκε μετά τις έντονες αντιδράσεις μετά από δημοσιεύματα εφημερίδων, σύμφωνα με τα οποία, την ώρα που η ΔΕΗ κόβει το ρεύμα σε όσους αδυνατούν να πληρώσουν το χαράτσι, η Αλουμίνιον της Ελλάδος εξακολουθεί να ρευματοδοτείται, αν και οφείλει πάνω από 100 εκατ. ευρώ στη ΔΕΗ και τη ΔΕΠΑ.