Στην ανάγκη η νέα κυβέρνηση της Ελλάδας να εστιάσει στην οικονομική μεταρρύθμιση της χώρας αναφέρθηκε σήμερα ο Διευθύνων Σύμβουλος του Διεθνούς Χρηματοοικονομικού Ινστιτούτου (IIF) Τσάρλς Νταλλάρα μιλώντας στο CNBC.

Ο κ. Νταλλάρα τόνισε πως το εκλογικό αποτέλεσμα στην Ελλάδα δεν ήταν έκπληξη για τον ίδιο, προσθέτοντας πως η απογοήτευση των Ελλήνων είναι διάχυτη και προκύπτει από την πεποίθηση πως οι πολιτικές ηγεσίες που κυβέρνησαν τον τόπο τα τελευταία χρόνια δεν ήταν επωφελείς για τα συμφέροντα της χώρας.

«Οι Έλληνες αναζητούν μια νέα κατεύθυνση. Νομίζω πως θα χρειαστεί χρόνος για να γίνει ξεκάθαρο το αποτέλεσμα των εκλογών», δήλωσε. Ο επικεφαλής του IIF εκτίμησε πως είτε θα συγκροτηθεί νέα κυβέρνηση συνασπισμού είτε μια κυβέρνηση τεχνοκρατών, που θα πρέπει να εστιάσουν στην εφαρμογή του προγράμματος οικονομικής μεταρρύθμισης της χώρας.

Τέλος, ο κ. Νταλλάρα αναφέρθηκε στην ευρύτερη οικονομική πολιτική στην ζώνη του ευρώ λέγοντας πως η επιλογή για βραχυπρόθεσμες περικοπές δαπανών θα πρέπει να αναθεωρηθεί.