Δύο χρόνια μετά την έναρξη της λειτουργίας του, το Εγγυητικό Κεφάλαιο Ζωής άρχισε να καταβάλει αποζημιώσεις στους πελάτες ασφαλιστικών εταιριών που έχουν «βαρέσει κανόνι».

Οι πρώτοι που έλαβαν χρήματα είναι οι ασφαλισμένοι της VDV Leben, η άδεια της οποίας ανακλήθηκε πέρυσι.

Κατ΄ αρχήν, θα διατεθούν 17 εκατομμύρια ευρώ, ποσό που αντιστοιχεί στα χρήματα, τα οποία έχουν συγκεντρωθεί από τις εισφορές των ασφαλιστικών εταιριών.
Με αυτά, θα καλυφθούν κατά 60% οι απαιτήσεις των 8.000 δικαιούχων.

Οι συγκεκριμένοι ασφαλισμένοι θα λάβουν μέχρι 7.000 ευρώ ως έναντι των συνολικών απαιτήσεων, που προκύπτουν ανά συμβόλαιο. Όσα συμβόλαια προβλέπουν υψηλότερα ποσά, η ημερομηνία καταβολής της διαφοράς θα ανακοινωθεί σε δεύτερο χρόνο.

Η συγκεκριμένη περίπτωση ήταν και ξεχωριστή, καθώς η εταιρία δεν είχε περιουσιακά στοιχεία, με αποτέλεσμα όλες οι απαιτήσεις να καλυφθούν από τους πόρους του Εγγυητικού. Σύμφωνα με τη διοίκηση του Κεφαλαίου, με την τμηματική καταβολή διασφαλίζεται η αποπληρωμή όλων και για το σύνολο των οφειλομένων.

Προσοχή, όμως ! Χρήματα θα πάρουν μόνο όσοι έχουν υποβάλει εμπρόθεσμα τα δικαιολογητικά τους, ενώ οποιαδήποτε μελλοντική μεταβολή των δηλωθέντων στοιχείων του δικαιούχου θα πρέπει να κοινοποιείται με δική του υποχρέωση εγκαίρως στο Εγγυητικό.