Χωρίς τουρίστες θα μείνουν το Πάσχα οι περισσότεροι τουριστικοί προορισμοί. Οι κρατήσεις από την εσωτερική αγορά είναι ελάχιστες και δεν αναμένεται αντιστροφή του κλίματος. Ειδικά οι νησιωτικοί προορισμοί, μετά και τις νέες αυξήσεις στα ναύλα των πλοίων, ψάχνουν στην κυριολεξία με «το κιάλι» Ελληνα τουρίστα.
Ενώ η εξαγγελία της ΠΝΟ για απεργιακές κινητοποιήσεις μέσα στη Μεγάλη Εβδομάδα χαρακτηρίζεται από τουριστικούς επιχειρηματίες «ταφόπλακα» για τα νησιά. Η Κέρκυρα, για παράδειγμα, που αποτελεί παραδοσιακό προορισμό για το Πάσχα, φέτος βρίσκεται αντιμέτωπη με πρωτοφανή κάμψη στις κρατήσεις, που είναι μειωμένες σχεδόν κατά 60% σε σχέση με πέρσι, ενώ μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες θα παραμείνουν κλειστές.
Στη Ρόδο έχουν αρχίσει να φτάνουν οι πρώτοι αλλοδαποί τουρίστες, όμως η τοπική αγορά είναι έντονα προβληματισμένη, καθώς οι ξεναγοί στο νησί κατεβαίνουν σε απεργίες και διαμαρτυρίες (για την υπογραφή συλλογικής σύμβασης εργασίας), τις ημέρες που κρουαζιερόπλοια προσεγγίζουν στο λιμάνι της.
Σύμφωνα με το Έθνος, στα νησιά του Αιγαίου, που αποτελούσαν προσφιλή προορισμό, φέτος οι κρατήσεις είναι ανύπαρκτες, με εξαίρεση ίσως τη Μύκονο και τη Σαντορίνη. Στο Ιόνιο τώρα μεγάλο είναι το πρόβλημα της Κέρκυρας, καθώς το νησί βιώνει πρωτοφανή κάμψη στις κρατήσεις, όχι μόνο για το Πάσχα αλλά και για το καλοκαίρι. Λίγο καλύτερη είναι η εικόνα για την Κεφαλλονιά, ενώ σε αναμονή βρίσκονται οι ξενοδόχοι της Ζακύνθου.
Στην Κρήτη θα ανοίξει μόνο το ένα στα τρία ξενοδοχεία, μιας και οι κρατήσεις του Πάσχα από Ελληνες είναι μειωμένη κατά 50% (ενώ και πέρυσι ήταν μειωμένες κατά 40%). Οι ηπειρωτικοί προορισμοί (Πελοπόννησος, Στερεά Ελλάδα, Πήλιο, Χαλκιδική) εμφανίζει μια κινητικότητα, καθώς οι τιμές διαμορφώνονται σε ιδιαίτερα χαμηλά επίπεδα.
Ωστόσο και εδώ οι ξενοδόχοι αναφέρουν ότι οι διανυκτερεύσεις από τρεις τα προηγούμενα χρόνια έχουν μειωθεί στις δύο, ενώ αυξάνεται ο αριθμός των εκδρομέων της μίας διανυκτέρευσης.