Διευκρινίσεις αναφορικά με την πώληση του 75% της ανώνυμης ελληνικής εταιρείας γενικών ασφαλίσεων «Η ΕΘΝΙΚΗ» στην Exin Financial Services Holdings BV δίνει σήμερα η Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος με ανακοίνωσή της στο Χρηματιστήριο Αθηνών.

Συγκεκριμένα, η ΕΤΕ ενημερώνει το επενδυτικό κοινό ότι έλαβε γνώση, χθες, μέσω αναφορών σε μέσα μαζικής ενημέρωσης, για την ύπαρξη νομικών ενεργειών κατά της Exin από την Calamos Family Partners.

Η ΕΤΕ έχει υπογράψει συμφωνία αγοράς και πώλησης μετοχών με την Exin στις 28 Ιουνίου 2017.

Η ολοκλήρωση της συναλλαγής υπόκειται στη λήψη των σχετικών εγκρίσεων από την Τράπεζα της Ελλάδος και την Ελληνική Επιτροπή Ανταγωνισμού.

Σημειώνεται ότι η οικογένεια Κάλαμος ανακοίνωσε ότι κατέθεσε δικαστική αγωγή εναντίον της EXIN Financial Services Holdings BV.

Ειδικότερα η οικογένεια Calamos Family Partners μαζί με τον Τζων Κουδουνη που είχε χειρισθεί την υπόθεση της Εθνικής Ασφαλιστικής με την αγωγή ζητούν από τον ολλανδικό όμιλο την άμεση εξόφληση ποσού άνω των 41 εκατομμυρίων δολαρίων, πλέον των τόκων. Σύμφωνα με όσα αναφέρονται σε σχετική ανακοίνωση προβλέπεται στη δανειακή σύμβαση ότι το ποσό θα έπρεπε να είχε πληρωθεί στις 31 Δεκεμβρίου 2017 και πλέον είναι σε αθέτηση.

Η αγωγή υποστηρίζει, μεταξύ άλλων, ότι η EXIN έχει επανειλημμένα αποτύχει να παρέχει τις απαιτούμενες οικονομικές καταστάσεις και άλλες χρηματοοικονομικές, λογιστικές και κανονιστικές πληροφορίες, όπως απαιτείται από τις δανειακές συμβάσεις.

Επιπλέον, μέσω της νομικής ενέργειας θα αναζητηθεί το πώς η EXIN χρησιμοποίησε το δάνειο που παρείχε η Calamos.

Τη δικαστική αγωγή κατά της EXIN κατέθεσαν σε δικαστήριο του Ιλινόι, οι John P. Calamos και John S. Koudounis, ζητώντας την άμεση αποπληρωμή ποσοσύ άνω των 41 εκατ. δολαρίων, σε αρχικό κεφάλαιο συν τόκους.