Στο 78,5% υπολογίζει τις επίσημες απώλειες των ιδιωτών πιστωτών από το πρόγραμμα αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους, το PSI, η UBS, στην 5σέλιδη έκθεση της με τίτλο «Greek CDS settled, official loss on bonds is 78.5%» (τα ελληνικά CDS πληρώθηκαν, στο 78,5% οι επίσημες απώλειες από τα ομόλογα), στην οποία και διαπιστώνει ότι το πιστωτικό γεγονός της Ελλάδας δεν δημιούργησε σοβαρά προβλήματα στις χρηματοπιστωτικές αγορές.

Σύμφωνα με τη UBS, η ενεργοποίηση των CDS προχώρησε με πολύ «ήρεμο τρόπο, και ο τρόπος που έγινε θα μπορούσε να αποτελέσει παράδειγμα ενορχηστρωμένης κίνησης για μελλοντικές αναδιαρθρώσεις χρέους χωρίς να προκαλούνται προβλήματα αρνητικών επακόλουθων.

Σύμφωνα με την UBS tο ελληνικό χρέος, ακόμη και μετά το PSI δεν έχει καταστεί βιώσιμο, για αυτό και αναμένεται να υπάρξει κατά πάσα πιθανότητα ακόμη μεγαλύτερο haircut στην πορεία.

Η UBS θεωρεί ότι ο επίσημος τομέας, το ΔΝΤ και οι χώρες της ευρωζώνης, θα πιεστούν να συμμετάσχουν σε ένα ακόμη σχέδιο αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους, το οποίο θα εφαρμοστεί τα επόμενα χρόνια. Επομένως, ακόμη και τα νέα ελληνικά ομόλογα θα υποβληθούν σε «κούρεμα», εκτός του ότι το επιτόκιο είναι πάρα πολύ μικρό τα πρώτα χρόνια (2% μέχρι το 2015).