Εν αναμονή του πολυσυζητημένου νομοσχεδίου για την απελευθέρωση της αγοράς των τυχερών παιχνιδιών βρίσκονται οι ενδιαφερόμενοι και διαρκώς νέα σενάρια εξετάζει το υπουργείο Οικονομικών σχετικά με το νομοσχέδιο που θα ρυθμίζει τη συγκεκριμένη αγορά.
Όσον αφορά στα «φρουτάκια» και τη δεδομένη πλέον «επίσημη» επιστροφή τους στην ελληνική αγορά, το σίγουρο είναι ότι βασικός στόχος του υπουργείου Οικονομικών, εκτός από την -κατά τις επιταγές της τρόικας-ενίσχυση των ταμείων του κράτους, είναι η διασφάλιση της νόμιμης διενέργειας των τυχερών παιχνιδιών, η προστασία των ανηλίκων και η αποτροπή του εθισμού στον τζόγο.
Στο πλαίσιο αυτό και προς διασφάλιση των ανωτέρω, το υπουργείο θεωρεί μεταξύ άλλων, ότι ο αριθμός των μηχανημάτων που θα εγκατασταθούν σε κάθε σημείο πρέπει να είναι περιορισμένος και να μην ξεπερνά, σύμφωνα με πληροφορίες τα 5-10 τερματικά ανά καταστήματα.
Και εδώ τίθεται το εξής ερώτημα: το υπουργείο με αυτή τη ρύθμιση έχει πραγματικά στο μυαλό του την προστασία κάποιων ομάδων του πληθυσμού (ανήλικοι, εθισμένοι στον τζόγο κ.λ.π.) ή με αυτόν τον τρόπο θέλει να εξυπηρετήσει συγκεκριμένους οργανισμούς , π.χ. ΟΠΑΠ και ΟΔΙΕ (Οργανισμός Διεξαγωγής Ιπποδρομιών Ελλάδος), οι οποίοι ενδιαφέρονται να εντάξουν στο δίκτο των πρακτορείων τους τα συγκεκριμένα τυχερά παιχνίδια καθώς και το καζίνο, τα οποία κατά καιρούς έχουν προβάλλει τις αντιρρήσεις τους σχετικά με θέματα που αφορούν στην απελευθέρωση του τζόγου στην Ελλάδα;
Και αυτό διότι ο περιορισμός στον αριθμό των μηχανημάτων ανά κατάστημα κάθε άλλο παρά στην προστασία του πληθυσμού από τον τζόγο αποβλέπει, αφού ως αποτέλεσμα μιας τέτοιας ρύθμισης θα ήταν η δημιουργία χιλιάδων, κυριολεκτικά σημείων όπου θα διεξάγονται τυχερά παιχνίδια. Κατά σύμπτωση, χιλιάδες είναι και τα πρακτορεία του ΟΠΑΠ.
Πηγή:protothema.gr