Την απορρύθμιση για διάφορους τομείς της οικονομίας υποστήριξε ο επικεφαλής της αντιπροσωπείας του ΔΝΤ κ. Πόουλ Τόμσεν σε συνέντευξη που παραχώρησε στο ΒΗΜΑ.

Υποστήριξε ότι χρειάζεται «άνοιγμα όλων των κλειστών επαγγελμάτων», παρ΄ότι «θα θιγούν κατεστημένα συμφέροντα». Υποστήριξε «ότι τα εισοδήματα, οι συντάξεις και οι μισθοί εξαρτώνται από τη συνολική “πίτα” της οικονομίας» και θα δούμε «φως στην άκρη του τούνελ από το 2013».

Για το θέμα της απελευθέρωσης της ενέργειας δήλωσε: «Αν με ξαναρωτήσετε σε τρεις μήνες, θα έχω περισσότερα να σας πω, τότε θα μπορούμε να συζητήσουμε λεπτομέρειες».

Σε ερώτηση για το γραφείο του ΔΝΤ στην Ελλάδα είπε: «Δεν θα ήθελα να σας πω πού θα στεγαστεί το γραφείο του ΔΝΤ. Το πολύ σε έναν- ενάμιση μήνα θα λειτουργήσει ένα γραφείο στην Αθήνα. Αλλά είναι ένα τεχνικό θέμα. Διατηρούμε γραφείο σε κάθε χώρα όπου υπάρχει πρόγραμμα του ΔΝΤ. Ο ρόλος του θα είναι να συλλέγει δεδομένα, να τα αναλύει και να τα συζητεί με την κυβέρνηση. Ωστόσο οι διαβουλεύσεις για τη διαμόρφωση της πολιτικής θα γίνονται από τις αποστολές όπως αυτή της οποίας ηγούμαι».

Για τον υπουργό Οικονομικών ανέφερε: «Η συνεργασία μας είναι άψογη. Η γνώμη μου για τον ίδιο είναι πολύ θετική και η πρόοδος της Ελλάδας για την υλοποίηση του φιλόδοξου προγράμματος είναι εντυπωσιακή».