Η Ιαπωνία καλεί την Ευρώπη να εφαρμόσει τάχιστα το σχέδιο βοήθειας προς την Ελλάδα, σύμφωνα με το γαλικό πρακτορείο ειδήσεων, στον απόηχο των καθυστερήσεων στην εκταμίευση της 6ης δόσης, μετά και τη λήξη του Eurogroup και την αναβολή του έκτακτου που είχε προγραμματιστεί για τις 13 Οκτωβρίου, λόγω καθυστερήσεων στη σύνταξη της απαιτούμενης έκεθεσης από την τρόικα.

«Η ανασφάλεια δεν μπορεί να αποφευχθεί όταν οι χώρες της ευρωζώνης δεν μπορούν να δείξουν ξεκάθαρα στις αγορές την πρόθεση τους να εφαρμόσουν ταχύτατα το σχέδιο βοήθειας προς την Ελλάδα»  δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών της Ιαπωνίας, Γιουν Αζουμί, στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου.

Να σημειωθεί ότι και σήμερα το χρηματιστήριο του Τόκιο συνεχίζει την πτωτική του πορεία, σαφώς επηρεασμένο από τις εξελίξεις στην Ευρωζώνη, αναφορικά με την κρίση χρέους. “Μετά τη Wall Street και το ιαπωνικό χρηματιστήριο κάνει βουτιά, καθώς αυξάνονται οι φόβοι για αδυναμία αποφυγής μίας ελληνικής χρεοκοπίας, η οποία κινδυνεύει να βυθίσει την παγκόσμια οικονομία σε ύφεση” αναφέρεται σε δημοσίευμα του πρακτορείου Reuters, την ώρα που ο δείκτης Nikkei να χάνει έδαφος, σημειώνοντας πτώση 1,7%.