Δριμύτατη κριτική στους χειρισμούς των ηγετών της Ευρωζώνης άσκησε για άλλη μια φορά σε συνέντευξή του πρόεδρος της Τσεχίας, Βάτσλαβ Κλάους. Δεν είναι η πρώτη φορά που εκφράζει απόψεις που γειτνιάζουν με αυτές των ευρωσκεπτικιστών. Ο κ. Κλάους υπογράμμισε ότι η υιοθέτηση ενός κοινού νομίσματος και μιας ενιαίας νομισματικής πολιτικής αποτελεί ένα «λανθασμένο από την αρχή σχέδιο».

«Παρόλο που δεν είμαστε μέλη της ζώνης του Ευρώ, παρακολουθούμε τα τεκτενόμενα στην ελληνική και ευρωπαϊκή οικονομία με τεράστια ανησυχία. Τα προβλήματα της ζώνης του Ευρώ έχουν παρατηρηθεί σχεδόν από τη σύστασης της Εθυρωζώνης, επειδή πρόκειται για ένα λανθασμένο από την αρχή σχέδιο», τόνισε ασκώντας κριτική, στο περιθώριο των εγκανίων έκθεσης στο Μπρνο, ενώ συνέχισε υπογραμμίζοντας ότι “το κοινό νόμισμα δεν αποτελούσε ανάγκη και σίγουρα μία διορατική απόφαση των ηγετών”

Αναφερόμενος συγκεκριμένα στο ελληνικό ζήτημα, ο πρόεδρος της Τσεχίας εκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου, σημειώνοντας ότι πρέπει να αντιμετωπιστεί ριζικά και άμεσα και να μην υπάρξουν νέες καθυστερήσεις”.